Jak vybrat skleněné příčky do interiéru?

Skleněné příčky vám do kanceláře i domova přinesou elegantní lehkost, nadčasovost a styl. Zároveň se díky nim interiér prosvětlí a opticky provzdušní. Pokud stojíte před rozhodnutím, jaké skleněné příčky zvolit a nejste si jisti, co brát v potaz a jaká jsou jejich specifika, je pro vás tento článek jako stvořený.

Podíváme se na nesporné výhody skleněných příček, na barevné a designové možnosti i na bezpečnostní stránku věci.
 

Funkční, praktické a nadčasové

Interiérové skleněné příčky v sobě snoubí vysokou funkčnost, praktičnost a dokonale nadčasový design. Není divu, že interiéroví designéři se sklem a skleněnými plochami s takovou oblibou pracují. Sklo totiž vašemu domu či kanceláři dodává zcela nezaměnitelný charakter – prostor se opticky zvětší, provzdušní a zároveň prosvětlí. Jednoduché systémy skleněných stěn navíc zabírají jen minimum místa a nabízí velkou užitnou hodnotu. A co víc – není u nich zapotřebí žádných složitých stavebních úprav. V neposlední řadě pak skleněné příčky mohou při správné instalaci fungovat jako velmi dobrá tepelná izolace. Toto řešení je rychlé, efektivní a navíc zcela bezpečné.
 

Ekologické řešení z čistě přírodního materiálu

Další významnou výhodou skleněných příček je fakt, že sklo je tradiční, přírodní materiál, který je ekologický, recyklovatelný, nezatěžuje životní prostředí a je perfektně stálý. Nejen díky těmto vlastnostem se sklo v posledních letech stává čím dál populárnější a své využití najde nejen v kancelářských budovách, ale i v domovech a menších objektech.
 

Pestrá škála barev a designů

Skleněné příčky vám umožní vkusně a zároveň decentně rozdělit prostor. Nemusíte si ale rozhodně volit pouze čirou skleněnou desku, v nabídce kvalitních výrobců najdete pestrou škálu také matných i barevných skel. Například česká firma Barevná skla s více než dvacetiletou tradicí je schopna dodat skleněné příčky s 3D ornamenty a motivy, které umožňují široké designové řešení. Mimo jiné nabízí i systémy se skrytým kováním, aby tak celá příčka působila zcela hladce a nic nerušilo její vizuální dojem. Variabilita je u skleněných příček na míru skutečně nekonečná.
 

Bezpečnost na prvním místě

Chcete si prosvětlit interiér, ale bojíte se o bezpečí svých dětí nebo mazlíčků? Skleněné příčky se hodí i do domů plných života a nespoutané energie. Jsou totiž vyrobeny z bezpečnostního tvrzeného skla, u něhož je riziko rozbití minimální. Firma Barevná skla pak u ostatních komponentů využívá pouze certifikované materiály, aby byla zajištěna maximální míra bezpečí.

V neposlední řadě je sklo velice snadné na údržbu. Sklo je 100% hygienický materiál, který se velice snadno čistí a udržuje. Mimo jiné je vhodný i pro alergiky, jelikož nezachytává prach jako jiné materiály. Šmouhy od dětských ruček tedy velice snadno setřete hadříkem a běžným přípravkem na skla, aby příčky byly opět bez poskvrnky.

U skleněných příček se fantazii meze zkrátka nekladou – nejenže jsou zcela bezpečné a dobře vypadají, zároveň je možné je nařezat přesně podle požadavků zákazníka, oddělit jimi můžete tedy i atypický prostor nebo podtrhnout designovou originalitu interiéru. Se skleněnými příčkami zkrátka nemůžete šlápnout vedle.
14.02.2022 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444