Jak vybrat podlahový systém, který vydrží?

Nejvíce namáhanou částí prostoru je bezesporu podlaha. Aby nám dlouho a bezproblémově sloužila, musíme pro každou místnost zvolit řešení, které bude odpovídat jejím specifikům. S materiály SIKA docílíte vždy perfektního výsledku a navíc můžete nyní získat materiál pro stavbu nebo rekonstrukci zdarma.

Z nabídky podlah si bez problému vyberete

Podlaha by měla být nejen příjemná na pohled. Při výběru berte v potaz i náročnost údržby, schopnost eliminace hluku nebo protiskluznost. Existuje několik typů finálních podlahových krytin:

  • keramická dlažba a kámen,
  • dřevěná podlaha,
  • lehké podlahové krytiny – např. koberec, linoleum nebo PVC,
  • polyuretanová stěrka,
  • epoxi-cementová stěrka,
  • epoxidový nátěr.
 

Jaký typ podlahy se hodí do obytných místností?

Dřevěné podlahy vynikají svou pružností a vzhledem. Jsou vhodné především do suchých místností, obývacích pokojů nebo ložnic. Keramická dlažba toho vydrží daleko víc. Díky odolnosti proti znečištění, mechanickému poškození i chemickým vlivům ji můžete zvolit do koupelen, technických místností, ale i garáží. Lehké podlahové krytiny se hodí hlavně do méně namáhaných částí interiéru. Jako finální vrstva jsou skvělým řešením i lité podlahy (polyuretanová stěrka). K dokonalému vyrovnání povrchu pod finální krytinu vám pomohou samonivelační stěrky.
 

Dopřejte si dlouhodobě krásnou podlahu s jednoduchou údržbou

Lité podlahy Sika ComfortFloor® jsou odolné, měkké, příjemné na dotyk, udržitelné a zcela bez zápachu. Tekutá konzistence vám umožní vykouzlit z obyčejné podlahy umělecké dílo. Díky absenci spár pro vás bude údržba velmi snadná. Povrch je nenasákavý a odolný proti mechanickému a chemickému poškození, proto je vhodná nejen do ložnice a obývacího pokoje, ale i do kuchyně nebo koupelny. V nabídce je široká škála barev, ze kterých lze vytvořit nejrůznější odstíny tak, aby vám ladily například se stěnami.

 

Epoxi-cementová stěrka se hodí i do vlhkých místností

Do koupelen, ale i kuchyní potřebujete povrch, který odolá zvýšené vlhkosti. Epoxi-cementová stěrka je spolehlivou volbou nejen pro podlahy v místnostech se zvýšenou vlhkostí, ale také jako jedinečné řešení pro namáhané stěny za kuchyňskou linkou nebo ve sprchovém koutu. Jedná se o bezespáré řešení, takže se skvěle udržuje. Díky barevnému tónování s ní vytvoříte jedinečný design, který jen tak někdo nemá.
 
 

Do technických místností a garáží zvolte epoxidový nátěr

Epoxidové nátěry jsou cenově výhodné, odolné střednímu namáhání a můžete zvolit i protiskluzovou variantu. Hodí se do technických místnosti a garáží, ale také do ostatních provozních prostor. Na výběr je totiž široká paleta barev, díky které povýšíte obyčejnou místnost na novou úroveň.
 

Vytvořte dokonale rovnou plochu

Skvělým řešením je anhydritový potěr, který je vhodný pro podlahy v obytných a občanských objektech. Má vynikající zatékavost a rovinatost, což oceníte u litých vyrovnávacích a podkladních vrstev podlah. Navíc se hodí i pro podlahové vytápění.

 

Soutěžte se Sika.cz a získejte zpět až 100 % hodnoty materiálu

Ať už stavíte nebo rekonstruujete, potřebujete spolehlivé pomocníky. Zvolte materiál značky Sika, SCHÖNOX, KVK nebo KVK Parabit. Podívejte se na www.stavtehlavou.cz a přihlaste se do soutěže. Hlavní cenou je proplacení materiálu značek Sika použitých při stavbě do výše až 1 000 000 Kč. Každý měsíc se můžete navíc účastnit pravidelných soutěží na Facebooku, nezapomeňte proto sledovat jejich profil, aby vám nic neuniklo.
 
05.04.2019 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444