Jak vybrat ohřívač vody

Potřebujete nový bojler? Poradíme vám na co si dát při výběru pozor a které parametry sledovat. Současná nabídka na trhu je poměrně široká, je ale dobré uvědomit si, že laciné ohřívače vás brzy zklamou svou poruchovostí, nákladným provozem a také krátkou životností.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Životnost


Vybírejte ohřívač, který bude maximálně odolávat vodnímu kameni a korozi. Moderní ohřívač by měl mít keramické topné těleso a hořčíkovou anodu odpovídající velikosti. Výhodou je, pokud topné těleso není ponorné, ale zasunuté do ocelové jímky navařené na ocelovém víku příruby. Jsou-li víko příruby a nádoba ohřívače vyrobeny ze stejného materiálu (obvykle ocel), nedochází ke vzniku galvanického článku a nežádoucí elektrochemické korozi. Vnitřní nádoba by měla být vyrobena z plechu se zaručenou smaltovatelností a chráněna proti korozi kvalitním smaltem.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Spolehlivost


Vyjímatelné topné těleso a přítomnost čisticích otvorů umožňují údržbu bez nutnosti vypouštění celé nádoby. Ověřte si také dostupnost náhradních dílů a servisu. Jedině tak bude provoz ohřívače klidný a bezproblémový po celou dobu jeho životnosti.

Hospodárnost


Není problém vodu ohřát, ale udržet ji teplou. Proto by váš nový ohřívač měl mít kvalitní izolaci. Dalším úsporným prvkem je keramické topné těleso. Tím, že minimalizuje nežádoucí účinky vodního kamene a koroze, zvyšuje účinnost ohřevu. Ne každý výrobce uvádí úroveň tepelných ztrát, ale právě tomuto parametru byste měli věnovat zvýšenou pozornost. Kvalitní ohřívač vody dokáže ušetřit až 35 % nákladů na energii.

Ohřívače vody z Dražic


DZ Dražice jsou nejvýznamnějším výrobcem ohřívačů vody v České republice s více než čtyřicetiletou tradicí. Dražické ohřívače vynikají používaným systémem keramických topných těles, důmyslným technickým řešením, kvalitou a minimální tepelnou ztrátovostí. Koupí výrobku od DZ Dražice navíc získáte jistotu dostupných náhradních dílů a záručního i pozáručního servisu.

Veškeré informace o sortimentu DZ Dražice najdete na www.dzd.cz.

21.10.2008 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • Fontana Watercoolers s.r.o.

    Fontana Watercoolers, s.r.o. Vám nabízí oblíbený moderní, ekonomický, ekologický a světový způsob zásobování Vaší domácnosti kvalitní stolní či minerální vodou. Je vhodný především pro rodiny s dětmi.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444