Jak vybrat odšťavňovač pro někoho jiného?

Rozhodli jste se, že někomu darujete k Vánocům odšťavňovač, ale nevíte, podle čeho vlastně vybírat? Podívejte se na našeho rychlého průvodce výběrem.

Stačí levný odšťavňovač?

Viděli jste reklamu na odšťavňovač za 1.500 Kč a uchvátily vás jeho možnosti, zvlášť ve spojení s tak úžasnou cenou? Dojděte se na přístroj podívat osobně. Takové prvotní prozkoumání sice neposkytne tolik informací, jako například týdenní používání, ale přesto hodně napoví.

  • Vystavený přístroj si prohlédněte. Vypadá bytelně? Dobrým vodítkem, jak zjistit kvalitu plastů, je poklepání nehtem na různé části přístroje. Čím hlasitější (zvonivější) zvuk uslyšíte, tím je materiál méně kvalitní. 
  • Vezměte přístroj do rukou a potěžkejte ho. Je nápadně lehký, nebo jste museli při zvednutí pořádně zabrat? Nízká hmotnost značí levné materiály, vyšší naopak svědčí o kvalitních. 
  • Požádejte obsluhu, aby přístroj před vámi rozložila a složila. Podařilo se to prodejci hladce, nebo s přístrojem spíše zápasil? Potom vyzkoušejte totéž i vy, nejlépe aspoň dvakrát. Pokud se vám ani napodruhé nepodaří sestavit díly bez větších zádrhelů, představte si, jak moc bude obdarovaného tato manipulace obtěžovat. Vyzkoušejte si také práci s pěchovací zátkou.
  • Prohlédněte si jednotlivé díly, zejména síto. Nekvalitu určitě poznáte na první pohled. Obzvláště zkontrolujte zpracování spojů na plastových částech. A co samotné síto? Je plechové nebo nerezové? 
  • Podle tvaru dílů se dá odhadnout i náročnost čištění. Tušíte, že je bude stačit jen opláchnout, nebo vidíte plno záhybů a nedostupných zákoutí? Dobu čištění prodlužuje také větší množství dílů. 
  • Zeptejte se prodejce, jestli jsou k dispozici náhradní díly. U některých odšťavňovačů tomu tak často není, a pokud se vám přístroj po 2leté záruce porouchá, nezbyde nic jiného, než ho vyhodit. 
  • Co si pravděpodobně nebudete moci vyzkoušet, je samotné odšťavňování. Pokud jste ale právě zjistili, že se s přístrojem nelehce manipuluje, raději pátrejte po jiném. 

Opravdu se vyplatí vyšší investice?

Na druhém konci nabídky odšťavňovačů stojí ty, za které zaplatíte třeba i 10x více. Opravdu stojí za to? Odpověď zní: ano, pokud obdarovaný bude odšťavňovat pravidelně.

S vyšší cenou kupujete pohodlí při používání, dlouholetou výdrž, vyšší výtěžnost i větší možnosti, co se výběru odšťavňovaných plodů týče.

Právě výtěžnost je tím, co počáteční investici buď navrací, nebo naopak navyšuje. Abyste získali plnou sklenici, do levného přístroje musíte zpravidla naházet více ovoce – a můžete si sami spočítat, kolik se dá ušetřit s kvalitním odšťavňovačem, který každý den sežere třeba o pomeranč méně.

Pořádný přístroj navíc vydrží i několik desetiletí, zatímco levný může být časem na vyhození, zvlášť při každodenním používání. A čím dřív budete muset odšťavňovač vyhodit, tím dráž vás nakonec vyjde.
 
Tip: Pokud se stále bojíte, že se netrefíte, pro jistotu vybírejte u prodejce, který umožňuje vrácení nevhodného dárku. Možností jsou také dárkové poukazy – obdarovaný si pak vybere dárek sám.

Jak vybrat nejlepší odšťavňovač?

Rady, jak vybrat odšťavňovač, se obvykle točí okolo otázek, co chcete odšťavňovat a jak často. Pokud ale chcete svého blízkého překvapit, odpovědi na tyhle otázky pochopitelně neznáte. Řešením je vybrat odšťavňovač, který bude co nejvíce univerzální. Takový, do kterého můžete hodit skoro všechno a který nabízí pohodlné použití za většiny okolností.

Tip od Eujuicers

„Při vybírání odšťavňovače naslepo, tedy bez toho, abychom znali požadavky obdarovaného, se nám jako nejlepší volba osvědčuje odšťavňovač Sana Juicer EUJ-707,“ říká Ivona Loutocká, specialistka na odšťavňování z Eujuicers. „Je univerzální, má vysokou výtěžnost, pohodlně se obsluhuje i udržuje. Navíc má 10letou záruku, ale mezi námi – vydrží vám daleko déle, možná s ním budou odšťavňovat i vaši pravnuci.“ A dodává, že náhradní díly a dokonce doživotní servis jsou samozřejmostí.

Velkou výhodou je, že když koupíte Sanu nebo jakýkoli jiný přístroj u Eujuicers, můžete ho vyměnit nebo vrátit i vyzkoušený. „Po zakoupení můžete přístroj 14 dní testovat a teprve během této doby se rozhodnout, jestli je ten pravý pro vás,“ ubezpečuje specialistka i poslední nerozhodné. Tak šťastnou ruku při výběru!
 
23.11.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444