Jak vybrat kvalitní postel a matraci? Pomohou vám manažeři světových hotelů

Napadlo vás někdy, proč se v nejlepších světových hotelech tak dobře spí? Firma Royal Comfort®, která je dodavatelem postelí a matrací amerických firem King Koil® nebo Serta®, vám poradí, podle čeho se řídí lidé, jejichž business je na spánku závislý.

Firmy Serta® a King Koil® vybavují kromě bytů a rezidenčních projektů i nejlepší hotely světa, mezi něž se řadí řetězce Hilton, The Rite Carlton, Atlantis The Palm, Shangri–la a mnohé další. Při výběru postelí se řídí následujícími základními pravidly, která by si měl osvojit každý, kdo vybírá kvalitní postel.

Základem dobré postele je kvalitní matrace. Na výběru matrace se v některých světových hotelech podílejí celé týmy specialistů ve spolupráci s lékaři, a to především z Mezinárodního sdružení chiropraktiků (ICA). Při výběru matrace se zaměřte na její prodyšnost, pevné jádro (v ideálním případě složené z několika zón) a vrchní část matrace. Tato část by měla být prodyšná a správně se přizpůsobit tělesným křivkám. Nezapomeňte, že délka matrace by měla převyšovat o 20 cm výšku vaší postavy. Nevěřte tomu, že budete matraci používat celý život. Životnost i těch nejkvalitnějších matrací je 8-10 let, standardně se především z hygienických důvodů vyměňují každých 5-7 let. Matraci vždy chraňte kvalitním pratelným matracovým chráničem. Neméně důležitou částí postele je také kombinace kvalitní matrace a vhodné postelové základny. U postelové základny se klade důraz hlavně na její pevnost a prodyšnost. Proto je u kvalitních postelí základem tzv. boxspring. Tento typ postelových základen naleznete u všech předních světových výrobců a jeho výhodou je hlavně dlouhá životnost a stabilita pro jakýkoli typ matrace. Lamelové a podobné rošty v kvalitních postelích rozhodně nenajdete.

Pro každého, kdo chce svou ložnici zařídit vkusně, je také velice důležité sladění postele s celkovou atmosférou ložnice. Ve velkých hotelech na designu celého interiéru pracuje tým architektů, nicméně i při zařizování vaší ložnice byste měli dbát na výběr postelového čela a vhodnou barevnou kombinaci. Promyšlená kombinace těchto prvků ovlivní celkový vzhled vaší ložnice a pomůže i příjemnému pocitu, který je pro ložnici velice důležitý. Stejně jako při výběru ostatních bytových prvků, ani při volbě postelového čela a barvy vašeho lůžka se nevyplatí dělat kompromisy. Firma Royal Comfort, která do České republiky dováží postele a matrace značek King Koil a Serta, vám umožní výběr z více než 15 typů postelových čel a 280 potahových materiálů včetně přírodní kůže. Právě tato široká možnost výběru je důvodem, proč si postele zn. King Koil a Serta vybírají i ti nejnáročnější zákazníci.

Poslední, ale rozhodně ne zanedbatelnou součástí každé postele, jsou kvalitní lůžkoviny, polštáře a peřiny. Při výběru polštářů a peřin se dnešní trend opět vrací k přírodním materiálům, kde jsou nejčastějším plněním kombinace kachního a husího peří nebo čistě husího peří, které je nejkvalitnější a dále speciálních produktů, mezi které patří hlavně kajčí peří. Firma Royal Comfort nabízí pouze výrobky německé značky Mühldorfer, známé svou ruční výrobou z čistě husího a kajčího peří. Každý produkt této značky je certifikován Oeko-Tex standard 100. Vzhledem k častým alergiím jsou dnes již dostupné i povlaky na polštáře a přikrývky, které jsou prodyšné, ale zabrání uvolňování alergenů do ovzduší.


U povlečení je základ použití čistě přírodních materiálů a jejich zpracování. Nejde jen o to, aby povlečení bylo z tzv. „egyptské bavlny“ nebo saténu, ale i o technologii jejich zpracování a design. Proto firma Royal Comfort spolupracuje s přední švýcarskou firmou Christian Fischbacher, která díky téměř 200 letům své historie i díky současnému týmu designérů patří k nejvyhledávanějším v oboru.

10.10.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444