Jak vybrat kuchyňské židle, aby vydržely a byly stále moderní

Vybrat si v životě tu pravou lásku není vůbec snadný úkol. Stejně tak ani výběr těch pravých židlí pro váš jídelní stůl není žádná hračka.

Pokud i vy sháníte kuchyňské židle, které vám vydrží celý život a budou vypadat skvěle i za pár let, připravili jsme si pro vás 5 užitečných tipů, na které byste si měli dávat pozor při hledání kuchyňského nábytku, kterému to spolu bude slušet.

Nepodceňujte kvalitu při výběru kuchyňských židlí

Výběr a nákup nového nábytku velmi často ovlivňuje finanční rozpočet, který má také vliv na to, v jaké kvalitě si můžete nábytek pořídit. 
 
Investice do kvality se u nábytku ovšem vyplatí. Prvotřídní materiál, jakým je dřevěný masiv, vydrží díky vysoké hustotě a robustnosti materiálu i dlouhé roky v perfektním stavu.
 
Kuchyňské židle z masivu jsou tak skvělou volbou pro kvalitní posezení a díky svému nadčasovému designu budou i za pár let vkusným kouskem pro vaši jídelnu.

Dubový stůl Golf a dubové židle Golf 

 

Vyberte vhodný typ a barvu dřeva kuchyňských židlí

Nezapomínejte při výběru také na jeden důležitý faktor, a to z jakého dřeva budou židle vyrobené. Nejoblíbenějšími barevnými variantami pro nábytek jsou už dlouhá léta odstíny dubového dřeva, které má navíc hezkou strukturu, nebo také bukové dřevo, které je spíše načervenalé a bývá oproti dubovému dřevu také cenově dostupnější.
 

Čalouněné nebo celodřevěné kuchyňské židle

Další důležitý prvek, na který byste se měli zaměřit je, zda budou vaše židle do kuchyně vyrobené celé pouze ze dřeva, nebo dáte přednost židlím s čalouněním. Látkové, kožené či koženkové potahy působí na židlích velmi luxusním dojmem a díky výplním navíc dodávají židlím maximální komfort, který jistě ocení celá vaše rodina i přátelé.

Kulatý rozkládací stůl Saga z masivního dubu 
Rozkládací stoly do kuchyně jsou skvělým parťákem pro kuchyňské židle

Do prostorných jídelen a kuchyní je dobré umístit velký bytelný stůl, který bude dominantním prvkem celé místnosti. Prostorná jídelna však není pro pořízení velkého kvalitního stolu nutnou podmínkou. Vhodným řešením i pro menší prostory jsou například rozkládací kuchyňské stoly z masivu, které můžete navíc sladit s židlemi ve stejné barvě dřeva, čímž docílíte krásně vypadajícího jídelního prostoru.  

Dubové židle Golf v celodřevěné variantě a v čalouněné variantě 

 

Nechte si kuchyňské židle i rozkládací stoly dovézt a smontovat profesionály

Často opomíjenou věcí při nakupování vybavení kuchyní je způsob dopravy. Komerční dopravní společnosti mnohdy nerespektují bezpečí zásilky a zákazníkovi přichází poškozený kus již před montáží. Zároveň neodborná montáž dokáže poškodit i jinak kvalitní materiál.
 
Při výběru dodavatele si ověřte, zda-li nabízí služby vlastní dopravy a případné montáže na místě od specialistů.

Článek byl zpracován ve spolupráci s českým prodejcem kvalitního nábytku - TREND Nábytek.
 
 
27.07.2021

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444