Jak vybrat konferenční židli?

Židle je asi tím nejdůležitějším a nejpoužívanějším kusem nábytku jak v domácnostech, tak v kancelářích. Slouží ke stolování, odpočinku i jako součást pracovního místa. Jak ji vybrat, aby byla pohodlná a neohrožovala vaše zdraví?

Doma u stolu má většina z nás dřevěné nebo kovové židle se čtyřma nohama, bez koleček a možnosti houpání. Pořizujeme je často jako součást stolu, jejich výběr tolik neřešíme. Jak ale vybrat konferenční židli, která bude sloužit jako židle pro hosty, pracovní partnery i jako pohodlné místo k sezení nad počítačem?

 

Když se řekne konferenční židle

Jak už název napovídá, jde o židle, které se využívají při různých konferencích, přednáškách, v zasedacích místnostech, ve školách, při kulturních akcích.
Při jejich výběru je třeba si uvědomit, zda hledáte pohodlnou židli na delší sezení, nebo na nezbytnou dobu, kdy potřebujete něco rychle vyřešit a nechcete svého hosta nechat na židli „rozsedět“ a jednání zbytečně protahovat.
 


Jak konferenční židli vybrat?

Nabídka konferenčních židlí je poměrně pestrá, jednotlivé typy se liší malými nebo většími detaily. Pro někoho nepodstatná věc, pro jiného něco zcela zásadního. Konferenční židle totiž mají místo i v domácnostech.
Nevěříte? Jen se zamyslete nad tím, v čem sedíte, když brouzdáte na notebooku? Máte ho na klíně? Nebo na konferenčním stolku? Co takhle udělat si doma klidný koutek s pohodlnou židlí?
 

Rozměry konferenční židle

Aby se na židli dobře sedělo, musí mít správné rozměry. Zaměřte se hlavně na:
  • Celkovou výšku židle.
  • Výšku sedáku, která by měla být o něco menší než délka nohy ke kolenu.
  • Hloubku sedáku – Když se opřete, měla by mezi hranou sedadla a plochou lýtka pod kolem zůstat mezera, aby se vám pohodlně sedělo. Chodidla by měla být celá položená na zemi.
  • Šířku sedáku přizpůsobte prostorové náročnosti osob, které na ní mají sedět.
Náš tip: U konferenční židle není vůbec od věci nastavitelná výška sedadla. Každý si ji pak přizpůsobí své postavě
 

Nosnost konferenční židle

Většinou se pohybuje mezi 100-150 kg, což bývá dostačující.

 

Barva a čalounění

Podle toho, k čemu budete židle používat a kde, volte barvu a materiál čalounění židle. Vybírat můžete z:
  • Plastových konferenčních židlí.
  • Dřevěných konferenčních židlí.
  • Čalouněných konferenčních židlí s látkovým potahem.
  • Konferenčních židlí s čalouněním z kůže (pravá kůže, eko-kůže).
Konferenční židle dokáže propůjčit vaší domácnosti nebo pracovně zvláštní vzhled. Hodí se jak do pracovny, tak do koutku, kde si po večerech chcete něco najít na internetu.
29.07.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444