Jak vybírat vodovodní baterie

Při výběru vodovodní baterie do koupelny nebo do kuchyně nás na prvním místě zajímá obvykle pouze její vzhled, kdy vybíráme z nejrůznějších typů a tvarů. Vodovodní baterie a doplňky se vyrábí v ucelených sériích, takže není problém designově sladit umyvadlovou baterii se sprchovou, vanovou nebo bidetovou. Při výběru bychom se ale měli zajímat i o další parametry. Podívejme se, které to jsou.

Nadstandardní záruka na vodovodní baterie

Jedním z kritérií, které by měla kvalitní vodovodní baterie splňovat, je především dlouhá životnost a bezproblémová funkčnost. Standardní záruka je sice 2 roky, ale renomovaní výrobci baterií poskytují prodlouženou záruku nad rámec svých povinností a současně poskytují záruční i pozáruční servis.

Vybírejte baterie, které spoří vodu

V posledních letech výdaje za vodu stále více zatěžují domácí rozpočty a proto by dobrá baterie měla umět vodu uspořit, a to se také prokazatelně daří. K úsporám vody pomáhají omezovače průtoku vody přímo v kartuších, perlátory a také omezovače teploty vody. Obecně je vhodnější používat pákové vodovodní armatury, protože se nejen pohodlněji ovládají, ale rychleji se na nich nastaví požadovaná teplota, čímž lze uspořit značné množství protékající vody.


Hledáte nejúspornější řešení? Vyberte si termostatické baterie.

Pokud je Vaším hlavním cílem skutečně citelná úspora, pak si vyberte termostatické baterie. Automaticky regulují teplotu vody, kterou si nastavíte, a udržují ji stále stejnou i při kolísání tlaku v rozvodech. Jednoduše řečeno: termostatická baterie propustí pouze tolik teplé vody, kolik je třeba k dosáhnutí Vámi nastavené teploty. Při používání termostatických baterií činí úspora až 50% vody a energie na její ohřev.

Už nikdy vařící voda z kohoutku

Dalším kladem termostatických armatur je maximální bezpečnost, kdy není možné omylem pustit horkou vodu, což ocení především rodiče malých dětí. Na vodovodní termostatické baterii si totiž jednoduše nastavíte nejvyšší možnou teplotu (38° C) a integrovaná pojistka horké vody zabrání neúmyslnému puštění horké vody (například do vany), čímž zabráníte případnému úrazu. Tato skutečnost by při výběru baterie měla hrát klíčovou roli.
Elektronická vodovodní baterie zamezí plýtvání vodou

Můžete si vybrat další typ armatury, kterou je elektronická bezdotyková vodovodní baterie. Jde o vysoce funkční, snadno ovladatelné baterie, které spoří vodu tak, že umožňují nastavení času průtoku vody. Tyto elektronické vodovodní baterie jsme právě z důvodu zamezení plýtvání vody často viděli pouze v komerčních prostorech, ale v současnosti jsou tyto úsporné baterie dostupné také pro domácnost a jejich využití nacházíme v kuchyni nebo koupelně.

Kde nakupovat?

Také se vám nabídka úsporných vodovodních baterií zalíbila, vybíráte vhodný model a hledáte další informace? Společnost M.B.KERAMIKA se kromě prodeje keramických obkladů a dlažeb zabývá právě prodejem vodovodních baterií a dalších zařizovacích předmětů, doplňků, příslušenství a nábytku do koupelny, které splňují ty nejvyšší nároky na úsporu a funkčnost.

Navštivte koupelnová studia M.B.KERAMIKA a získáte mnoho důležitých rad a informací při výběru a zařizování moderní a úsporné koupelny.
25.03.2013 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444