Jak vybírat vhodný dekor podlahy?

Thermofix - kolekce Elegance, vzor Platan

Thermofix - kolekce Elegance, vzor Platan

Řídit se momentálními trendy ve vybavení interiéru může být někdy ošidné, pokud ale právě pořizujete nové podlahy a přejete si dodat svému bydlení vzdušnost, moderní styl a eleganci, můžete bez obav sáhnout po letos velmi módních šedých dekorech. Výběr vinylových podlah Thermofix ale nabízí řešení pro každý typ interiéru. Nechte se s námi inspirovat v úvahách, které dekory se mohou hodit právě vám.

Bytové designérky Ing. arch. Kamila Douděrová a Ing. arch. Lucie Eibensteinerová na vinylových podlahách Thermofix oceňují nejen výběr dekorů, ale také jejich praktické vlastnosti - odolnost a snadnou údržbu. "Se značkou Thermofix mám řadu zkušeností a mohu říci, že naprosto splňují nejčastější požadavek, s nímž se setkávám - snadno se udržují a vzhledově jsou k nerozeznání od přírodních materiálů,“ říká Ing. arch. Kamila Douděrová.


Jaký dekor podlahové krytiny dotvoří správně právě váš interiér?

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Thermofix - Hruška tmavá

Šedá, béžová nebo dokonce bílá?

K trendy šedým podlahám, z nichž vyzařuje klid a elegance, se dobře hodí nábytek a dekorace v teplých odstínech. Vinylové podlahy Thermofix nabízejí celou škálu těchto šedých vzorů - například vzor Platan, Dub bělený či Borovici sibiřskou. Do menších místností s tmavým nábytkem jsou ale vhodnější béžové či žluté odstíny podlah, které interiér prosvětlí, takže bude působit prostorněji a optimističtěji. V nabídce podlah Thermofix mají tyto vlastnosti např. Buk lesní či Hruška světlá.

Světle béžové až bílé vzory na podlahové krytině evokují pocit čistoty a odlehčenosti. Světlé barvy obecně dodají místnostem světlo a prostor a je možné je kombinovat s nábytkem všech barev. V kolekci Thermofix najdete několik možností - např. Borovici bílou z kolekce Rustikal nebo z kolekce Elegance Habr bílý.

Dekory kolekce Thermofix Elegance doporučuje i Ing. arch. Lucie Eibensteinerová: „Výraz Elegance dobře charakterizuje vzhled této zajímavé kolekce. A vinyl, s nímž mám dobré zkušenosti, pokládám za ideální řešení pro dnešní náročný životní styl. Vzory kolekce Elegance jsou kultivované a skvěle dotvoří celkový charakter interiéru.“

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Thermofix - Jasan tmavý

Červená, oranžová a odstíny hnědé

Červené a oranžové odstíny podlahy působí v interiéru teplým a harmonickým dojmem. Celkovou příjemnou atmosféru vytvoří zejména v kombinaci s tmavším moderním nábytkem (Thermofix nabízí v těchto odstínech např. tyto dekory: Hruška tmavá, Tis červený, Divoká třešeň, Borovice červená.) Hnědý dekor podlahy navodí v bytě či domě pocit bezpečí a propojení s přírodou. Tmavší hnědé vzory podlah (např. Ořech vlašský, Farmářské dřevo, Jasan tmavý nebo Dub tmavý) působí lépe v prostornějších místnostech.

Hlavní devíza - přirozený vzhled

Atraktivní design podlahových krytin Thermofix je založen mj. na dokonalé imitaci přírodních materiálů. Dřevěné dekory zahrnují kolekce Elegance a Rustikal, přírodní kámen napodobuje kolekce Stone. Pro podrobnější představu o jednotlivých vzorech i jejich využití v interiéru nahlédněte do katalogu Thermofix, inspiraci můžete najít také v červnových televizních pořadech o bydlení, kde s touto podlahovou krytinou pracují přední čeští bytoví architekti.

Výrobce vinylových podlah, společnost Fatra a.s., je aktivní také na facebooku, sledujte profil s novinkami.

Více informací naleznete na www.fatrafloor.cz

08.06.2012 | PR
  • Fatra, a.s.

    Společnost Fatra představuje na celoevropském trhu důležitého hráče v oboru plastikářského průmyslu. V České republice zaujímá na pozici zpracovatele plastů PVC, PE, PP a PET dominantní podíl na trhu. Fatra, a.s. je jediným českým výrobcem vinylových podlah.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444