Jak upevnit truhlíky s květinami

Pěstujeme letničky 3.

Dobrý den, loňské léto jsem si poprvé chtěla vyzdobit okenní parapety osazenými truhlíky. Po první letní bouřce mi však všechny popadaly. Mohli byste mi poradit, jakým způsobem můžu truhlíky ukotvit? Musím vrtat do zdi?

Okenní parapety lze jednoduše a přitom bezpečně oživit květinovou výzdobou, která promění fasádu každého domu k nepoznání. O upevnění truhlíků se spolehlivě postarají nerezové zábrany. Zajistí květiny na parapetu tak, že v žádném případě nehrozí nechtěný pád. 

Pokud se zákazník rozhodne pro zakoupení zábrany, čeká ho nenáročná montáž, kterou bezpečně zvládne každý manuálně zručný kutil. V případě potřeby stačí pouze zkrátit rozpěru pilkou na železo a pak už jenom namontovat. Chcete-li, aby váš dům měl šmrnc, vyzdobte svá okna osázenými truhlíky bez obav. Zajistěte je proti pádu kvalitními nerezovými zábranami od firmy Dastech. Můžete si vybrat mezi několika variantami.

Zábrany truhlíků mezi špalety 
 
Nerezová rozpěra je určená mezi špalety pro zajištění truhlíků na parapetu tzv. dotažením nebo rozepřením. Jedná se o jednoduchý, čtyřdílný systém, kdy se na omítku umístí kroužky a mezi ně tyč s rozpěrnými díly. Krouživým pohybem směrem k omítce se pak tyč jednoduše rozepře. Nabízeny jsou čtyři typy pro šířku okenních špalet do 1200 mm, do 1500 mm, do 2000 mm a do 2500 mm. Instalace je bez jakéhokoliv vrtání.
 
Zábrany truhlíků do okapničky  
Nerezová rozpěra určená pro osazením okapničky parapetu pro zajištění truhlíků na parapetu proti pádu. Do boků okapničky se nasunou díly pro uchycení, a mezi ně se pak umístí rozpěra. V nabídce jsou čtyři typy pro šířku okna do 1000 mm, 1200 mm, 1500 mm a 2000 mm. Instalace je opět bez jakéhokoliv vrtání.
Toto inovační řešení je další, z široké nabídky praktických doplňků pro bydlení, od české firmy Dastech. Ta se specializuje na vysoce kvalitní a dokonale provedené nerezové produkty, pro které je charakteristická jejich snadná instalace. Patří sem zejména systémy stavebnicového zábradlí, dveřní těsnění, tesařská kování, madla zábradlí pro panelové domy, truhlíky na zábradlí, konstrukční trubkové spojky a v neposlední řadě zábrany květinových truhlíků, jejichž instalace nevyžaduje vrtání do omítky. Zábrany jsou kompletně vyrobeny z nerezové kartáčované oceli, takže jsou nejenom praktickým pomocníkem, ale také krásným doplňkem každého okna.

Na dotaz odpovídá:  www.dumbytzahrada.eu
26.05.2013

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444