Jak účinně vařit a topit jedním spotřebičem?

Chtěli byste vařit a topit zároveň? V této jednoduchosti je nejen krása, ale při vytápění dřevem je to také způsob, jak můžeme ušetřit značné množství výdajů za energie. Minimálně polovinu roku lze prakticky využívat teplo z vytápění k přípravě pokrmů a udržování teploty nápojů.

Každodenní vaření a vytápění znamená velkou spotřebu energie. Vzhledem k tomu, že ceny energií neustále rostou, se v současnosti spousta domácností vrací k vytápění domu dřevem, které je cenově o mnoho výhodnější. Díky tomu se domácnosti stávají z velké části nezávislé na elektrické energii a plynu, což je velice brzy poznat na měsíčním rodinném rozpočtu.

Podle velikosti prostor, které budeme vytápět, musíme vybírat spotřebič správné výkonnostní třídy. Dalším ukazatelem je počet místností a dispozice vytápěných prostor. Jednu či dvě místnosti vytopíme standardním sporákem, pokud ovšem chceme vytápět celou bytovou jednotku či dům, je třeba použít kamna s teplovodním výměníkem. Ty lze velice jednoduše napojit na stávající topnou soustavu a bez problémů tak nahradit například starý kotel na dřevo.

Téměř na každých kamnech se dá vařit. Ale jedině sporák s varnou deskou a troubou plnohodnotně nahradí například kombinovaný sporák plyn/elektřina. Vaření na něm je pohodlné a bezpečné a ti, kdo pečou v troubě na dřevo, nedají na tento způsob přípravy masa či pečiva dopustit. Chutná úplně jinak než z elektrické trouby.
 

Tři způsoby využití

Sporák, sporák s teplovodním výměníkem a kamna s teplovodním výměníkem a troubou. Zjistěte, který ze tří tipů z nabídky www.nejlevnejsi-kamna.cz se hodí právě pro vás.

Sporák Prity 1P34
Sporák na tuhá paliva 1P34 se hodí pro vaření a současné vytápění. Má prosklené topeniště, litinovou varnou desku a troubu s teploměrem. Je určen k vytápění místnosti, ve které je umístěný, velikost vytápěných prostor může být až 150 m3. Díky kompaktním rozměrům a jednoduchému designu bez problémů zapadne do každého interiéru, aniž by působil rušivě.
 

Sporák Prity W12 1P41 s teplovodním výměníkem
Pro vytopení všech místností v domě je vhodnou volbou sporák na tuhá paliva Prity W12 1P41 s teplovodním výměníkem, který se připojí na rozvody stávajícího topení a zajistí tak rozvod tepla po celém domě. Součástí sporáku je plnohodnotná trouba a dvě litinové varné plotny. Praktickou vychytávkou je speciální lišta pro zavěšení mokrých utěrek. Celkový výkon tohoto sporáku je až 16 kW.

Krbová kamna Prity FG W15 s troubou a teplovodním výměníkem
Ideálním pomocníkem může být nejen sporák, ale také krbová kamna Prity FG W15, která mají na rozdíl od běžných kamen praktickou pečící troubu. Díky teplovodnímu výměníku navíc tato kamna zajistí teplo v každé místnosti, která je opatřená radiátorem. Výkon těchto krbových kamen Prity je až 15 kW.
07.02.2019 | PR
  • NEJLEVNĚJŠÍ KAMNA

    Internetový obchod nejlevnejsi-kamna.cz nabízí širokou nabídku kvalitních krbových kamen Prity, Kratki a Thalia za velice příznivé ceny. Další kategorií je řada produktů pro kempování, grily, vařiče, kuchyňské vybavení a mnoho dalších.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444