Jak uchovat potraviny co nejdéle čerstvé

V letních vedrech je obzvlášť nutné dávat si pozor, zda jsou potraviny, které konzumujeme, čerstvé. Zároveň je obtížnější je čerstvé udržet. Jak  dosáhnout, aby naše zásoby neztratily svůj vzhled, chuť a vůni či konzistenci nebo se dokonce rychle nezkazily a my je tak nemuseli zbytečně vyhazovat a plýtvat?

Pro uchovávání potravin vyvinuli lidé už v minulosti řadu konzervačních technik, včetně zmrazování nebo jejich uchovávání v ledničce při nízkých teplotách, které se dnes stalo nejčastější každodenní praxí. Zmrazování není ale pro řadu potravin vhodné a chlazení má spíš krátkodobý efekt. Trvanlivost potravin je možné ještě více prodloužit použitím vakuování, které má navíc další výhody. Ve vakuu potraviny neosychají, nepřenášejí se mezi nimi pachy a nedochází u nich ke ztrátě barvy či chuti. Vakuum zabraňuje ztrátám výživných látek a vitaminů, a především brání napadení potravin plísněmi a šíření jiných mikroorganismů.

Použitím vakuového systému VACSY prodloužíte životnost sýrů, zeleniny, ovoce, zákusků, ale např. i otevřené láhve mléka nebo vína. Tento systém představuje jeden z nejkvalitnějších komerčních způsobů konzervace a hygienického skladování potravin, který umožňuje uchovat potraviny i nápoje v domácnosti až pětkrát déle čerstvé než při běžných metodách skladování. S jeho pomocí můžete například také plánovat jídelníček pro celou rodinu třeba i na týden dopředu, protože máte balená hotová jídla vždy po ruce. Vakuový systém VACSY je ideální jak pro uchování potravin, které se rychle kazí nebo jsou čichově výrazné, ale také pro marinování masa např. před grilováním.
13.08.2013 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444