Jak správně zateplit?

Jak na plíseň po zateplení stěny?

Máme dětský pokoj a v něm jednu výrazně chladnější stěnu (od sousedů ze dvora). Na stěnu jsem našrouboval 5cm hranoly, ze kterých jsem vytvořil rošt mezi který jsem nacpal 4cm minerální vatu a na rošt položil 12mm dřevěnou palubku. Vata po rozbalení "nabyla" a palubkou je pevně přitisknuta ke stěně. V těchto dnech jsem zjistil, že se nám na stěně tvoří plíseň.
Kde jsem udělal chybu? Jak zateplit znovu a správně?

 

Odpověď odborníků ze společnosti BCW-group s. r. o.:

 

Dodatečné zateplování domu není jednoduchá věc.  Všechny tyto kroky mají své zákonitosti a příčiny, které mají vliv na změnu podmínek ve zdivu. Zejména musíte znát konstrukci daného zdiva a její tlouštky.

 

Velký vliv má jestli zdivo je odizolované nebo ne. Takovýchto detailů je mnoho. Abych Vám ale alespoň na první pohled odpověděl podle mě izolant o síle 5cm je nedostatečný a Vy jste tímto posunul rosný bod do zdiva, protože izolant to není schopen pohltit. V důsledku toho se objevila plíseň ve zdivu. Měl byste si pozvat odborníka, který by Vám měl sdělit po seznámení se stavem postup jak odstranit plíseň a návrh řešení dodatečného zateplení.

25.01.2010

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444