Jak snadno a rychle postavit krbový plášť

Chtěli byste své bydlení zútulnit novým krbem a rádi byste se do stavby pustili sami? Pokud pro stavbu krbového pláště zvolíte desku Grenaisol, získáváte v jednom konstrukční a izolační desku, se kterou se dobře pracuje. Navíc jde o ekologicky a zdravotně zcela nezávadný materiál, neuvolňují se z ní žádné prachové částice či vlákna, ani při zahřátí na vysokou teplotu nevznikají žádné škodlivé výpary.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Vroubkování desky Grenaisol je navrženo pro co nejlepší přídržnost lepidel či omítek. Při použití desky jako izolace přiložíte vroubkovanou stranu ke stěně. Při použití na konstrukci krbového pláště desku otočíte vroubkovanou stranou vně, poté na ni nanesete perlinku a omítku, případně lepidlo a keramický obklad. Tloušťku desky zvolíte podle vlastního uvážení - silnější deska (50 mm) lépe izoluje,, slabší deska (30 mm) je vhodná, pokud chcete uspořit prostor krbové obestavby.

Práce s deskami Grenaisol je velmi snadná a rychlá. Spojují se vruty nebo sponkami, na styčné plochy doporučuje výrobce použít lepidlo Grena Klebepaste. Při práci vystačíte s běžnými nástroji (kotoučová pila, vrtačka, rašple apod.).
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Vlastnosti a parametry

Izolační desky Grenaisol jsou vyráběny z expandovaného vermikulitu a speciálního anorganického pojiva, které zabezpečuje vysokou odolnost proti teplotním šokům a vysokým teplotám do 1250 °C. Desky neobsahují žádná azbestová, skleněná ani minerální vlákna. Mají dostatečnou pevnost a mechanickou stabilitu, značnou odolnost s vysokým elektrickým odporem a nízkou tepelnou vodivost. Jednoduše s nimi lze postavit krbový plášť či izolační komory kachlových kamen, ale současně získáte i dostatečnou izolaci.
Desky jsou dodávány ve formátu 800x600 mm, můžete zvolit tloušťku 30, 40 nebo 50 mm.

Izolační desky Grenaisol mají daleko širší využití než jen při stavbě krbů nebo kachlových kamen. Díky jejich vlastnostem a kvalitě se používají i v dalších odvětvích, kdy jsou jiné izolační materiály buď doslova nevhodné, nebo nedostačující. Využití nacházejí jak v domácnosti, průmyslu ( různé pečící a sušící zařízení, sklářství ), tak i ve stavebnictví.

 

Více informací: www.grenaisol.cz

www.krby-turbo.cz

16.12.2009 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444