Jak se zbavit štěnic svépomocí

Štěnice jsou malý hmyz, živí se krví a mohou být velmi otravné. Existuje několik způsobů, jak se jich svépomocí zbavit.

Identifikujte problém

Nejprve je důležité si uvědomit, že jde o štěnice. Štěnice se často vyskytují v postelích, matracích, rozkladech a dalších měkkých površích. Můžete je poznat podle světle hnědé až tmavě hnědé barvy (podle toho zda jsou napité nebo ne), malé velikosti a plochého těla. Poznávacím znakem jsou také štípance od štěnic, které jsou často nejméně tři vedle sebe nebo v řadě za sebou. Je dobré se podívat, jak štěnice vypadají a jak je poznat.

 

Uklízejte a udržujte čistotu

Štěnice se rády usazují v nečistotách, takže je důležité udržovat místnosti čisté a uklizené. Pravidelně vysávejte a utírejte prach, umývejte nádobí a odstraňujte odpadky. Uklízejte také komíny, digestoře a jiná zařízení, která mohou být zdrojem nečistot.
 
Štěnice se živí krví, a proto se často vyskytují v místech, kde se nachází lidské nebo zvířecí tělo, jako jsou postele, matrace a sedací soupravy. Rády se schovávají v trhlinách a štěrbinách, jako jsou rozklady, záhyby matrací a záhyby záclon.

Trus štěnic na dřevěné konstrukci postele
 

Jak se štěnice množí

Štěnice se rychle množí a jedna samice může vytvořit až 500 vajíček za život. Tato vajíčka se skrývají v trhlinách a štěrbinách a po 3-5 dnech se z nich líhnou larvy. Ty se po několika týdnech promění v dospělce a začnou se množit. Je důležité, abyste se snažili zabránit množení štěnic tím, že budete dbát na hygienu a používat insekticidy.
 

Použijte insekticidy

Existuje několik druhů insekticidů, které jsou účinné proti štěnicím. Jedním z nejúčinnějších je sprej na štěnice Protect, který má silný účinek a dlouhotrvající ochranu. Dále je účinná dýmovnice proti hmyzu, která štěnice hubí díky svému specifickému složení. Je důležité, abyste se řídili návodem k použití a dbali na bezpečnost.
18.04.2023 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • STĚHOVÁNÍ Praha, spol. s r.o.

    Už více než 10 let provádíme profesionální stěhování bytů a rodinných domů, firem i státních institucí po celé České republice. Díky kvalitě a komplexnosti našich stěhovacích služeb patříme v ČR k předním hráčům v oboru. V roce 2008 jsme získali prestižní certifikát kvality ISO.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444