Jak se zbavit kuny v autě?

Vypadá nevinně. Když se ale kuna usadí ve vašem autě, rychle na tohle nenápadné zvířátko změníte názor. Kuna totiž rozkouše všechno, na co přijde, a s vaším autem tak může hodně rychle zatočit. Jak se kuny v motoru auta zbavit?

Překousané kabely, díry v izolaci nebo prázdná nádoba ostřikovače. Zní vám to povědomě? Není divu. Jakmile se kuna ve vašem autě zabydlí, nezůstane po ní kámen na kameni. Rozkouše totiž všechno, na co přijde. A navíc se každou noc vrací.
 
Zbavit se nevítaných návštěv přitom není vůbec snadné. Jakmile totiž pach kuny pod kapotou vašeho autě ucítí další kuny, přijdou na návštěvu také. Přečtěte si, jak se kuny v motoru auta zbavit.

Prevence? Uzavřená garáž

Stoprocentní ochrana proti kunám neexistuje. Kuny jsou totiž vynalézavé a obzvlášť v zimních měsících se při hledání úkrytu nezastaví téměř před ničím. Jedinou zaručenou prevencí tak je garáž. Ovšem pozor. Kuna se dokáže protáhnout i malou skulinkou, stačí tedy pár centimetrů a kuna se dostane i k autu bezpečně uzavřenému v garáži.

Vsaďte na přírodní nepřátele kun

Pokud si s někým kuna skutečně nerozumí, jsou to psi a kočky. Parkujete-li na zahradě, na které zároveň nocuje váš pes, máte téměř vyhráno. Obzvlášť pokud váš pes funguje jako klasický „hlídač“. Nejlepší jsou menší ostrá plemena jako třeba teriéři.

Vyberte správný pachový odpuzovač

Kuna má velmi citlivý nos. A vy toho můžete využít proti ní. Stačí odpuzovacím sprejem proti kunám postříkat motor, nebo pod kapotou rozmístit pachové kuličky, a kuny se vašemu autu raději vyhnou. Odpuzovače kun vhodné do auta.

Ultrazvukový plašič kun

Plašiče kun jsou dnes zřejmě nejoblíbenějším nástrojem v boji (nejen) proti kunám. Generují totiž specifické ultrazvukové signály, které kuny nemohou vystát. Prostoru, ve kterém se tyto signály šíří, se tak kuny instinktivně vyhýbají. Nejpraktičtější přitom jsou ultrazvukové odpuzovače kun na baterie, které se nemusí připojovat k rozvodům auta.



Sklopné pasti na kuny

Pachový odpuzovač ani plašič nezabraly? Zkuste kunu odchytit - do klecové pasti, nebo do většího sklopce. Po odchytu pak stačí kunu odvézt někam hodně daleko. Mimochodem, chcete-li jít touhle cestou, obrňte se trpělivostí: kuny jsou nedůvěřivé a odchyt může trvat až několik týdnů. Odchyt kun je v ČR povolen pouze  od začátku listopadu do konce února.

 
Tipy jak se zbavit kuny v domě najdete zde: https://www.pasti.cz/blog/jak-vyhnat-kunu-z-domu/
03.02.2022 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • Yale

    Firma Yale vyrábí klíče, zámky a bezpečnostní systémy a dodává je milionům lidí do více než 125 zemí celého světa. Jako jedna z nejstarších mezinárodních značek patří Yale mezi nejznámější a nejrespektovanější jména mezi výrobci zámků. V její historii najdete zásadní novace pro celý průmysl. Představuje kvalitu, design, spolehlivost, důvěru a co je nejdůležitější – bezpečnost. Cílem společnosti Yale je dát zákazníkům pocit bezpečí, aby si mohli plně užívat života bez starostí a mít volnost výběru.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444