Jak se zbavit blech v domácnosti

Blechy jsou nepříjemným problémem, který může způsobovat svědění a alergie u lidí i zvířat. Existuje několik způsobů, jak se jich zbavit.

Začněte odblešením domácího mazlíčka

Blechy se rády usazují na zvířatech, jako jsou psy a kočky, takže je důležité začít odblešením vašeho domácího mazlíčka. Pomůže koupel, vyčesání a speciální přípravky pro odblešení. Následně kvalitní obojek proti blechám nebo pipeta.

Pravidelně vysávejte a uklízejte

Blechy se rády usazují v měkkých površích, jako jsou koberce, matrace a polštáře. Pravidelným vysáváním a praním se jich můžete zbavit. Vysávejte koberce a matrace alespoň jednou týdně a perte polštáře a přikrývky alespoň jednou za měsíc. Ujistěte se, že vysavač je nastaven na vysoký sací výkon a vysávejte všechny praskliny, ve kterých se mohou ukrývat spadená bleší vajíčka.


Použijte přírodní repelenty

Existuje několik přírodních přípravků, které mohou blechy odpuzovat. Mezi nejběžnější patří éterické oleje, jako je tea tree nebo eukalyptus. Tyto oleje můžete přidat do vody při praní nebo je rozprašovat po bytě. Dále mohou být účinné i přípravky na bázi rostlinných extraktů, které se aplikují na kůži nebo na zvířata.



Použijte insekticidy

Pokud se vám nepodaří blechy odpudit přirozenými metodami, můžete zvolit insekticidy. Ty mohou být ve formě spreje nebo dýmovnice, pokud se blechy u vás doma již rozmnožily. Dýmovnice rozptýlí po celém prostoru suchý kouř s obsahem insekticidu a dostane se do všech prasklin a štěrbin.


Zajistěte si pomoc od odborníka

Pokud se vám nepodaří blechy z domu úplně vyhnat ani dýmovnicí nebo sprejem, posledním možným řešením je obrátit se na odborníka na deratizaci. Ten vám pomůže s definitivním odstraněním blech v domě. Kompenzací za vyšší cenu by vám měl deratizátor poskytnout garanci.
15.02.2023 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • STĚHOVÁNÍ Praha, spol. s r.o.

    Už více než 10 let provádíme profesionální stěhování bytů a rodinných domů, firem i státních institucí po celé České republice. Díky kvalitě a komplexnosti našich stěhovacích služeb patříme v ČR k předním hráčům v oboru. V roce 2008 jsme získali prestižní certifikát kvality ISO.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444