Jak se připravit na stěhování?

Asi většina z nás tuší, že stěhování nelze realizovat ze dne na den. Na stěhování je zapotřebí se důkladně připravit, protože jinak se zvrhne v neorganizovaný zmatek. S přípravami na stěhování je nutné začít s dostatečným předstihem, aby se vše bez problémů stihlo. Poradíme, jak na to.

Příprava na stěhování je v zásadě důležitější než samotné nakládání do stěhovacího vozu a převoz. Na začátek je nezbytné vybrat vhodnou stěhovací firmu, pokud máte například zájem o stěhování v Praze či o mezinárodní stěhování, lze využít služeb společnosti Levné stěhování Praha, která patří nejen v rámci Prahy mezi nejznámější a nejspolehlivější stěhovací firmy.

Při stěhování mohou vypomoci krabice

Před stěhováním se musí vyklidit skříně, obývací stěny, stolky a komody. Nenechávejte v nich žádné věci, ale odstraňte také poličky. Všechno by totiž ztížilo přesun a mohlo by poškodit nábytek během převozu. Dveře a zásuvky byste měli zalepit lepicí páskou. Určitě volte takovou, která po sundání nezanechává stopy. Ovšem i stopy po lepicí pásce se dají odstranit jednoduchým trikem – na skvrny nalepte lepicí pásku a hned strhněte. Tento postup několikrát opakujte a zbytky lepidla by měly zůstat na lepicí pásce. K zajištění proti poškození skříní, stolků, stěn a komod se dají využít krabice nebo igelitové pytle.

Jako ideální balicí materiál pro šetrný převoz nábytku se jeví krabice. Ovšem krabice příliš nepřeplňujte, protože se kdykoliv může protrhnout dno. Do větších krabic by se tedy měly umisťovat lehčí předměty jako oblečení či ložní prádlo. Do oblečení a prádla se dají skrýt křehké předměty, které tím budou chráněny proti poškození. Nezapomeňte však na označení krabice s křehkými předměty. Stěhovací krabice lze rovněž zapůjčit, nejčastěji se jedná o tzv „banánové přepravky“. Na stěhování bytu o dvou pokojích bývá většinou zapotřebí kolem třiceti až padesáti krabic, což je poměrně velké číslo.


Místo krabic se dají využít i igelitové pytle

Pakliže nemáte k dispozici krabice na zabalení předmětů, můžete stejně dobře využít igelitové pytle. Ty sice nejsou natolik spolehlivé jako krabice, avšak při dodržení základních pravidel též dovedou pomoci. Do igelitových pytlů rozhodně nevkládejte nic s ostrými hranami. Také do pytlů nedávejte příliš těžké předměty. Při zavazování pytle pak zkuste dostat pryč většinu vzduchu, aby nebyl zbytečně nafouklý.

Pokud máte hodně knih a dokumentů, ale nemáte je kam umístit, můžete je rozdělit podle velikosti a svázat k sobě provazem. Mnohem lépe se však knihy stěhují v krabicích, ale v takovém případě znovu nezapomeňte na to, že krabice se nesmí přeplňovat, protože příliš těžký náklad se špatně přenáší.

V případě stěhování lednice ji musíte zavčasu rozmrazit. Také ji stěhujte bez elektrické šňůry a poliček. Se sklem a zrcadly je zapotřebí nakládat nadmíru opatrně, takže v nejlepším případě je proložte novinami a oblepte lepicí páskou. To však platí pouze v případě, kdy mají stejnou velikost.



Další rady a tipy, jak na stěhování, zjistíte na webu www.stehovanilevnepraha.cz.
26.05.2017 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • STĚHOVÁNÍ Praha, spol. s r.o.

    Už více než 10 let provádíme profesionální stěhování bytů a rodinných domů, firem i státních institucí po celé České republice. Díky kvalitě a komplexnosti našich stěhovacích služeb patříme v ČR k předním hráčům v oboru. V roce 2008 jsme získali prestižní certifikát kvality ISO.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444