Jak proměnit obyčejnou koupelnu v domácí lázně

Horká voňavá koupel. Po uspěchaném dni stráveném v sychravém počasí není nic lepšího. Že vaše koupelna zrovna nevypadá jako oáza klidu a relaxace? Nevadí, s pomocí několika triků z ní můžete jednoduše udělat domácí centrum odpočinku.

Funkce koupelny se za posledních několik desetiletí proměnila. Trávíme v ní daleko více času než naše babičky a koupelny jsou také čím dál větší. Už nejsou jen místem očisty, ale často také rozmazlování a odpočinku. A pro pocit domácích lázní nemusíte mít zrovna vířivku nebo saunu, stačí pár jednoduchých úprav…

 

Atmosféra

I kdybyste neudělali žádnou jinou změnu, atmosféra určuje to, jak se budete v koupelně cítit. „Atmosféru můžete jednoduše měnit podle osvětlení. Ideální je takové, které umí měnit teplotu světla. Ráno vám bílé „denní“ světlo pomůže perfektně nanést make-up a žluté světlo vykouzlí příjemnou atmosféru pro večerní koupel. Uklidňující atmosféru rozhodně navodí svíčky,” radí Veronika Sádovská, Creative Hunterka Bonami.cz. (foto - sada 3 svíček Meadows Mystic Cashmere Collection)
 

(Ú)Klid

Aby měla mysl možnost uklidnit se a odpočinout si, neměl by vás vyrušovat nepořádek nebo chaos. Udržujte proto koupelnu uklizenou. „Čím méně zbytečností, tím méně práce s jejich nekonečným uspořádáváním a úklidem. Ujistěte se, že v koupelně máte pouze věci, které potřebujete a nemilosrdně se zbavte všeho, co nepoužíváte. Každá věc by měla mít své

místo, používejte košíky a organizéry a jednou za čas koupelnu pořádně provětrejte,” doporučuje Veronika. (foto - koupelnový regál z ořechového dřeva se 2 policemi Wenko Norway)
 
 

Harmonie

Slaďte barevnost. „Nemusíte hned měnit kachličky, stačí, když barevně sladíte textilie, sprchový závěs a třeba stojánek na kartáčky. Na psychiku působí relaxačně přírodní nebo pastelové barvy,” vysvětluje Veronika. Jakmile budou ručníky, osušky, předložka a další doplňky dohromady barevně ladit, místnost bude automaticky působit uklizeně a harmonicky. (foto - dávkovač mýdla Wenko Marrakesh)
 
 

Příroda

Když je řeč o harmonii… Přírodní materiály uklidňují a jsou šetrnější k našemu zdraví i k přírodě. „Do koupelny se skvěle hodí kámen (mramor), moderní beton nebo třeba bambus - ten totiž nenasákne vodu a nemění barvu. Na Bonami.cz najdete produkty značky Iris Hantverk, které jsou vyráběny z přírodních materiálů jako jsou koňské žíně nebo kozí srst,” doporučuje Veronika. Také k úklidu zkuste využít místo agresivních čisticích prostředků jejich přírodní alternativu. Obyčejný ocet je pořádný silák, uvidíte, že si poradí i s vodním kamenem. (foto - výrobky značky Iris Hantverk)



Více informací na www.bonami.cz.
22.11.2018 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444