Jak poznat, které dveře potřebujete?

Levé nebo pravé? A jaký rozměr? Hodí se do paneláku? Pokud se chystáte k nákupu nových vchodových dveří, stojí před vámi tyto a mnoho dalších otázek. Zorientovat se v nabídce a vybrat ty správné však nemusí být těžké.

Určete správnou stranu

Zvolit, jestli jsou dveře pravé nebo levé, je opravdu hračka. Postavte se tak, aby se dveřní křídlo otevíralo směrem k vám. Potom se podívejte, na které straně se nachází panty. Máte-li je po pravé ruce, jedná se o pravé dveře. Pokud je to naopak, jsou levé. Na obrázku níže vidíte ukázku levých a pravých vnitřních vchodových dveří.
 

Zaměřte se na rozměry

Interiérové dveře se vyrábí v různých šířkách od 60 až do 110 centimetrů. U vchodových dveří je výběr omezenější. Jednokřídlé vchodové dveře do bytu jsou standardně k dostání v rozměrech 80 a 90 centimetrů. V panelových domech nejčastěji potkáte „devadesátky“, u rodinných domů je to variabilnější. Změřte tedy jejich šířku a nepanikařte, když na metru uvidíte třeba 93 cm. Rozdělení neznamená přesné vyjádření rozměrů. Tam, kde se dveře zavírají do zárubně, jsou o pár centimetrů užší, na druhé straně zase širší.
 

Čím tlustší, tím bezpečnější

Tloušťka křídla ovlivňuje bezpečnost dveří. Z tohoto hlediska jsou jednoznačně nejlepší bezpečnostní dveře. Ochrání vás nejen před zloději, ale i před hlukem a požárem. Tloušťka takových dveří by měla být minimálně 50 mm. Do rodinných domů se skvěle hodí dveře Perfect s tloušťkou křídla 69 mm. Mají navíc dvojité těsnění, které zmírní pronikání hluku a má skvělé tepelně-izolační vlastnosti.
 

Do bytu potřebujete dveře s protipožární ochranou

Podle stanoviska Ministerstva vnitra je každá bytová jednotka považována za požární úsek. Při výměně dveří máte tedy povinnost pořídit si ty s certifikátem EI 30. To znamená, že jsou schopné odolat ohni i kouři po dobu půl hodiny. Ideální volbu představují dveře Magnum. Mají bezpečnostní třídu 3, protipožární třídu EI 30 a skvělou protihlukovou izolaci, která odolá až 44 decibelům. To znamená, že k vám neproniknou běžné zvuky jako hlasitý výtah nebo rozhovory sousedů.


Svěřte se do rukou odborníků z firmy HT dveře

Chcete-li opravdu kvalitní vchodové bezpečnostní dveře, navštivte jednu z poboček HT dveří. Kromě návrhu a odborné konzultace se šikovní montážníci postarají o kompletní výměnu včetně zárubní. Vaše jediná starost bude jen vybrat odstín, který bude ladit s podlahou v chodbě.
22.10.2018 | PR
  • HT dveře - Bezpečnostní dveře

    Prodáváme a montujeme bezpečnostní dveře, zajišťujeme jejich servis. Zabezpečte svůj majetek i rodinu před nezvanými návštěvníky. Pokud hledáte bezpečnostní dveře do bytu nebo rodinného domu, u nás si vyberete ty pravé. Které doporučujeme?


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444