Jak postavit bez stresu a se zárukou úspěchu

Současní výrobci stavebních materiálů už těžko přijdou s výrazným zlepšením tepelněizolačních vlastností nebo zcela novým řešením. Stále častěji se jejich inovace zaměřují na to, jak stavebníkům zjednodušit výstavbu a snížit rizika chyb. Vytvářejí proto kompletní stavební systémy, z nichž nejucelenější řešení celé stavby včetně povrchových úprav nabízí Ytong.

Na otázky k praktickému použití tohoto řešení odpovídá Ing. Lucie Šnajdrová, technická poradkyně Ytongu.

Co si pod pojmem kompletní stavební systém v případě Ytongu představit?

Ytong se už několik let profiluje jako kompletní „až po střechu“. Nyní je potřeba doplnit několik nových věcí – je to systém, který lze použít od samotných základů, protože jeho součástí je zakládací řada tvárnic Start. Podstatnou inovací je také to, že přibyly systémové doplňky pro vnější i vnitřní povrchové úpravy. Ytong nyní tedy nabízí skutečně kompletní řešení celé stěny a včetně detailů, jako je například žaluziový kastlík. Tam, kde má zákazník speciální požadavky na tepelněizolační vlastnosti nebo akustiku, lze použít pokročilé řešení našich dalších značek – akustické tvárnice Silka  a minerální desky Multipor pro vnější i vnitřní zateplení.   Jsou to materiály stejného složení jako Ytong a jsou tedy vyvinuty tak, aby se daly používat společně bez jakýchkoli rizik, která někdy použití nesourodých materiálů přinášejí.

Jaké výhody to přináší stavebníkům?

Výhodou tohoto řešení je nejen kompatibilita a stejné vlastnosti prvků – samozřejmě, že všechny komponenty byly dlouhodobě testovány a vyvinuty tak, že eliminují kritická místa na stavbě, vzájemně podporují své tepelněizolační vlastnosti a vytvářejí zdravé prostředí. Důležitá je ale pro koncového zákazníka také celková garance výrobce na toto řešení – zkrátka kompletní použití systému odráží naše nejlepší zkušenosti ze stavebnictví, aktuální poznatky z vývoje stavebních materiálů a takto je připravena stavba sloužit po generace.


Co mají případní zájemci udělat pro to, aby se dozvěděli o možnostech použití u svého projektu?

Všichni naši regionální techničtí poradci jsou lidé s odborným vzděláním i zkušenostmi ze stavebnictví. Vyplatí se na ně obrátit ve kterékoliv fázi projektu – ať už je to jen prvotní představa, že by na pozemku mělo „něco“ stát, nebo se chystáte na rekonstrukci či přestavbu.  Podle požadavků na rozpočet, velikost, úspornost provozu i estetickou stránku dovedou pomoci nebo doporučit projekční kancelář.

17.04.2018 | PR
  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444