Jak ošetřovat dýhované dveře

Foto: Sapeli

Foto: Sapeli

Pomalu se blíží období Vánoc, které u mnoha žen vyvolává představy spíše stresující. Jedním z důvodů je i každoroční součást předvánočního času – velký úklid. I tuto činnost si však lze poněkud usnadnit, pokud víme, jak si správně počínat. Dnes vám poradíme, jak čistit dýhované dveře.

Pokud jsou součástí vašeho bytu dýhované dveře, vyplatí se věnovat jejich údržbě pozornost, aby nedošlo k poškození dýhy a dveře zůstaly nejen čisté, ale i krásné po dlouhou dobu. Například v sortimentu tradičního českého výrobce dýhovaných dveří SAPELI, můžete najít speciální řadu produktů pro ošetřování právě tohoto typu dveří.

S odstraněním nečistot vám pomůže mýdlový čistič s obsahem kokosového mýdla. Výhodou tohoto čističe je jeho univerzálnost – můžete ho použít jak na dveře, leptaná i pískovaná skla v nich, tak na lakovaný i nelakovaný nábytek, parkety, dřevěné obložení apod. Mezi jeho zajímavé vlastnosti patří schopnost oživit barvu a vzor dřeva i vytvoření jednolitého saténově lesklého povrchu beze skvrn. Navíc vytváří na ošetřeném povrchu antistatický náboj, který zabraňuje usazování prachu, takže čištění nebude potřeba opakovat příliš často. Pro dosažení vysokého lesku dýhovaných dveří a vytvoření ochranného filmu na vyčištěných plochách můžete na vyčištěné plochy nanést leštěnku s akrylátem obsahující včelí vosk. Pro zvýšení účinku všech čistících prostředků použijte speciální leštící utěrku SAPELI, která je zároveň použitelná i na další plochy v domácnosti – např. pro čištění skel, zrcadel či keramických obkladů.
Pokud přece jen i letos podlehnete a navzdory nedostatku času a sil, se pustíte do velkého předvánočního úklidu, doufáme, že naše rady vám pomohou při čištění a ošetřování přírodních dřevěných a dýhovaných ploch. Využít je ostatně můžete i v jiných ročních obdobích.

Tip na závěr:
Při údržbě dveří nezapomínejte ani na dveřní závěsy a zámek. Pro tyto komponenty společnost SAPELI připravila speciální olej na zámky a závěsy, který dokáže ochránit běžné konstrukční materiály před korozí.
18.11.2009 | tz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444