Jak na zateplení šikmé střechy?

Izolační materiály zažívají v posledních letech obrovský boom, a to hlavně  díky svým unikátním vlastnostem a schopnosti přinést nemalé úspory energie do vašich domácností. Jedním z takových úsporných prvků jsou i střešní izolační desky PIR od firmy Puren - průkopníka moderních technologií v oblasti zateplení střech.

Mnoho majitelů domů jistě čelí otázce, jak nejlépe zateplit střechu na své nemovitosti. Nedostatečně zateplená střecha snadno propouští chlad v zimě a v létě je naopak v domě nesnesitelné horko. Některé, domy, chaty nebo horské sruby navíc stojí v nepřístupném terénu, kam se nákladní auto stěží dostane a přeprava materiálu se musí zajistit jinak, třeba pomocí vrtulníku.

Elegantní řešení

Jednou z možností, jak vyřešit zateplení šikmé střechy, jsou izolační desky PIR od firmy Puren. Jedná se o samostatné desky z tvrdého polyuretanu, které se kladou na bednění nebo přímo na krokve a tvoří tak celistvou tepelně-izolační vrstvu bez spárových netěsností a tepelných mostů. Nesmírnou výhodou je poměrně nízká hmotnost těchto desek. Izolační deska Puren, která má např. tloušťku 10 centimetrů, váží pouze 3,5 kilogramu na metr čtvereční a nedochází tak k přetěžování konstrukce střechy ani při použití těžší střešní krytiny. Desky jsou navíc natolik odolné, že se nepromáčknou nebo jinak nezdeformují ani pod samotnou tíhou krytiny či sněhu. Mezi další výhody této izolace také patří jednoduchá přeprava a samostatná manipulace s deskami.

PIR deskami puren je zateplená i střecha horské chaty M.R. Štefánika, Brezno na Slovensku. Na místo se kvůli nepřístupnému terénu a nízké hmotnosti materiálu izolace dopravovala vrtulníkem.  

Životnost materiálu je další nespornou výhodou PIR desek, které díky svým unikátním vlastnostem dlouhodobě odolávají klimatickým změnám a vlivům počasí a jsou tak vhodné pro použití na jakoukoliv střechu, ať už plochou či sedlovou.

Jak se PIR desky pokládají

Izolace se pokládá buď přímo na krokve nebo na  bednění, čímž se vytvoří ucelená izolovaná plocha bez  jakýchkoli tepelných mostů, které by jinak vznikly  pokládkou izolačního materiálu mezi krokve. Izolační  desky PIR od firmy Puren mají na vrchní straně navíc  integrovanou podstřešní fólii, čímž je zajištěna  požadovaná těsnost podstřeší proti zatečení. Pokládka  desek je přitom jednoduchá, bezpečná a poměrně rychlá.

Výhody izolace pomocí PIR desek

Dobré a kvalitní zateplení střechy pomocí PIR desek zcela nepochybně přinese úsporu energií, neboť jednotlivé desky mají výborné izolační vlastnosti. Kromě jiného jsou také nehořlavé, nezatěžují životní prostředí a jsou vysoce odolné proti plísním. Mají také vysokou nosnost a bez obav unesou dospělého člověka, aniž by se nějakým způsobem deformovaly.

Pokud právě i vy momentálně řešíte zateplení své střechy, není nic jednoduššího, než se obrátit na odborníky ze společnosti Puren, kde vám ochotně poradí se správným výběrem izolačního materiálu a postarají se o provedení celého díla.
27.05.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444