Jak na výběr sprchových dveří?

V rámci stavění nové koupelny nebo rekonstrukce té starší nejčastěji přemýšlíme nad otázkou: „Vanu nebo sprchový kout”?  Někdo nedá dopustit na relax ve voňavé lázni, někdo si ráno nedokáže představit bez osvěžující sprchy. Sprchovému koutu dáváme přednost zejména v případě nedostatku prostoru.

Když už si konečně vyberete mezi vanou a sprchou, přichází další série rozhodování, a to mezi jednotlivými druhy sprchových koutů. Na trhu je k dispozici široký výběr a jistě uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky. Ještě než však budete přemýšlet, zda si do sprchy nechat zabudovat rádio nebo kolik si pořídit masážních trysek, zvažte možnost samotného provedení a zabudování. Nemusíte být vázáni standardní velikostí sprchového boxu. Sami si zvolte, jak velký a prostorný chcete mít sprchový prostor. Takové možnosti nabízí nika, alternativa sprchového koutu. Nikou rozumíme vyzděné místo, výklenek, který bude narozdíl od robustního sprchového boxu působit vzdušněji. Nezanedbatelnou součástí niky jsou dveře, které by měly splňovat koncept jednoduchého a elegantního sprchového koutu. Takové dveře nabízí série Exclusive.
Velikost dveří

Hlavní předností dveří Exclusive je široký výběr velikostí. Máte malou koupelnu? Přejete si prostorný sprchový kout? I když nejběžnější šířka dveří je 80 – 85 cm nebo 90 – 95 cm, ne vždy máme upravený prostor přímo pro tuto základní šířku, proto se vyrábí i dveře s atypickými rozměry, a to od 78 cm až do 105 cm šířky. Např. sprchové dveře MAX jsou k dispozici v několika šířkových provedeních od nejužšího (78 – 84 cm) až do širšího (100 – 105 cm ). Nejflexibilnější provedení ovšem nabízí dveře do niky ATHENA, kde si šířku díky pohyblivým pantům můžete nastavit od 88 cm do 100 cm. U sprchových dveří MOON a SALOON lze použít pevný boční díl o šířce 20 cm, který nám případně ještě rozšíří dveře na potřebnou velikost. Vedle šířky můžeme regulovat i výšku. U dveří MAX lze zvolit až 190 cm.
Systém otevírání dveří

Při výběru dveří do niky zohledněte prostor vaší koupelny. Nejméně prostorově náročné jsou dveře NATTY, které se otevírají zasunutím části dveří po kolejnici za sebe. Další variantou mohou být sprchové dveře MAX, které se zalamují. Nejvíce prostoru využívají dveře s klasickým otevíráním. Rozlišujeme jednokřídlé dveře MOON a dvoukřídlé dveře SALOON. Obě varianty mají velmi elegantní vzhled díky své jednoduchosti. Skla mají pouze podélné chromové panty a madla.
Úprava skla - grapeÚprava skla

Neméně důležité je rozhodnout se pro takovou úpravu skla, která vám bude vyhovovat.  Použít lze jednoduché čiré sklo, nebo velmi žádané grape sklo, které působí rozmazaným dojmem. Novou a velmi moderní variantou je sklo chinchila, která je možná u sprchových dveří NATTY.

Sprchové dveře do niky se dodávají bez vaničky, kterou lze dokoupit. Jestliže plánujete rekonstrukci koupelny nebo váháte nad možností nového sprchového koutu, zjistěte si více informací na internetových stránkách www.koupelnaprotebe.cz.
28.01.2013

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444