Jak na stěhování piana v Brně?

Potřebujete přestěhovat pianino nebo klavír a vybíráte pro to v Brně stěhovací firmu? Nejlépe takovou, která váš klenot přestěhuje bezpečně a hlavně bez poškození? Pokud hledáte spolehlivé stěhovací služby, máme pro vás několik praktických rad, které vám výběr stěhování usnadní a možná i zpříjemní.

Než se tedy pustíte do obvolávání stěhovacích firem, přečtěte si na co se zaměřit a na co si dát naopak pozor. 
 

Pianino nebo klavír?

Abychom si rozuměli, ze všeho nejdříve je třeba si ujasnit, zda máte doma piano, pianino nebo klavír? To proto, že každý z nástrojů má odlišné hmotnosti, vyžaduje odlišnou stěhovací techniku a tím i počet stěhovacích pracovníků. Piana jsou lidovým názvem pro pianina nebo klavíry. Pianino vidíte na fotografii výše, jsou lehčí většinou váží okolo 200 – 250 kg a hlavně - nemají žádné nohy. Oproti tomu klavíry nebo-li křídla, mají nohy hned tři a váhou se pohybují od těch nejmenších 200 kg až po největší koncertní křídla s váhou přes 600 kg.   
 
V Brně je stěhování klavírů méně časté, vyžaduje totiž větší um, sílu a především zkušenosti. A to každá stěhovací firma v Brně rozhodně neumí. 
 

Oslovte 2 – 3 stěhovací firmy

Český internet se jen hemží stěhovacími firmami, které nabízejí možné i nemožné hned a nebo na počkání. Může se vám zdát, že něco jako stěhování nevyžaduje pečlivější výběr, ale opak je pravdou. Jen si přečtěte hořké zkušenosti zákazníků, kteří doplatili na špatný výběr nesolidních podvodníků. Buďte proto opatrní, stěhování dnes nabízí kdejaký hokynář, který si pořídí starý vrak a na internetu prezentuje “profesionální” stěhovací služby. Podívejte se tedy na některý z vyhledávačů, jste-li z Brna, zadejte např. stěhování Brno, stěhování painina v Brně, stěhování klavíru apod. Čím přesnější budete, tím lepší získáte výsledky. Pokud je ve vašem městě dostatek stěhovacích firem, můžete oslovit klidně 3 až 4 firmy. Pokud je ve vašem městě nouze o stěhováky, spokojte se aspoň se dvěma stěhovacími firmami. 
 

Porovnávejte stěhovací firmy nejen podle ceny 

Většina z nás má sklon při výběru hodnotit pouze cenu dané služby a teprve pak přichází na řadu něco jako kvalita, spolehlivost, solidnost služeb apod. Takže vážení, pokud budete vybírat stěhování piana např. v Brně jen podle ceny, celkem s jistotou spláčete nad výdělkem. Stěhování pian v Brně totiž nabízí i takové firmy, které nemají se stěhováním téměř žádné zkušenosti, natož tak s piany. Takové firmy mnohdy přijedou a piano ani nenadzvednou! Prověřte si stěhovací firmu na internetu, nahlédněte do recenzí stěhování, nezapomeňte se podívat na její facebook. Cena stěhování pian by měla obsahovat cenu za pracovníky, stěhovací vozidlo, obalový materiál, pojištění a příplatek za těžké břemeno dle váhy piana.

Nezapomeňte, že každá solidní firma nejdříve piano připraví k manipulaci, tj. obalí ho vhodnými ochrannými fóliemi, a teprve po té zahájí stěhování. Profesionální stěhovací firma by také měla mít vozidlo uzpůsobené pro stěhování pianin nebo klavírů (na stěnách mají koberce, polstrování apod.). Když k vám tedy přijede v Brně plachtový vůz s nápisem autodoprava, buďte opatrní.   
 

Chtějte na stěhování piana objednávku

Když se rozhodnte pro některou ze stěhovacích firem, chtějte vždy na stěhování objednávku. Ušetříte si tím nemalé starosti. U stěhování pianin v Brně totiž není výjimkou, že stěhovací firma prostě a jednoduše nedorazí. Nebo že na ni čekáte i celé hodiny. A pokud např. kupujete nebo prodáváte své piano, váže se na stěhování i třetí strana. Proto chtějte potvrzení, že firma se stěhováním počítá, v daný den a čas bude připravená na místě a že stěhování proběhne za domluvených podmínek a cen.  

Doporučení od profesionálů

Stěhování pian a obecně těžkých břemen je vždy královskou disciplínou, je to jakýmsi mistrovstvím ve stěhování. Zvládnout ve dvou lidech přestěhovat cenný hudební nástroj vážící 250 kg, to chce už panečku pořádnou sílu a schopnosti! Proto nepodceňujte stěhování pian jako něco “běžného”, s čím si poradí kde kdo. A pokud jste z Brna, nevěřte na slevy a levné stěhování piana za 2 tis. apod. Na stěhování pianina od trénovaných a pojištěných profesionálů si připravte zhruba 5 – 6 tisíc. Budete mít jistotu, že je vaše piano v dobrých rukou. A pokud by se přece jen během stěhování nedej bože něco stalo, škoda vám bude v pořádku nahrazena pojišťovnou.  
 
15.03.2021 | PR
  • SB STĚHOVÁNÍ BRNO s.r.o.

    Hledáte službu, která vám stěhování co nejvíce usnadní a zpříjemní? Volte firmu SB STĚHOVÁNÍ BRNO.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444