Jak na rekonstrukci koupelny

Rekonstrukce koupelny je sice časově i finančně náročná, ale poradíme vám, jak to zvládnout co nejlépe. Navíc vám dáme i několik tipů, jak koupelnu vybavit.

Z čeho rekonstrukci financovat?

Než člověk započne s rekonstrukcí, nabízí se otázka financování. Vlastní peníze na účtu nebo stavební spoření jsou výhodou, avšak ani půjčka není k zahození. Splácením si lze vysoký výdaj rozložit do dílčích období, nezatížíte tak rozpočet najednou.

Finance je možné získat formou spotřebitelského úvěru nebo hypotéky. Spotřebitelský úvěr není vázán účelově, proto peníze z něj můžete použít jak na stavební práce, tak na vybavení.
 
Bude-li rekonstrukce rozsáhlejší, je lepší vzít si hypotéku na rekonstrukci a zároveň zažádat o její neúčelovou část. Jedná se o takzvanou americkou hypotéku, s jejíž pomocí koupíte vše potřebné (např. spotřebiče) a bance nemusíte nic dokládat. Je známo, že hypotéka je zatížena zástavním právem k nemovitosti, je tomu tak i v případě americké.

Jaká je časová náročnost?

Je-li základ koupelny (rozvody vody, elektroinstalace apod.) v dobrém stavu, není rekonstrukce tak časově náročná. Pokud nemáte vysoké nároky, odborníci to zvládnou i za týden. Složitější projekty se ale mohou protáhnout i na měsíc.

Čas a náklady lze ušetřit díky 3D návrhu koupelnového studia. Vyberete si barvy, obklady, baterie a sanitární vybavení dle vašeho gusta. Studio zpracuje návrh, a pokud se vám některý z prvků nebude líbit, jednoduše ho změníte.  Další čas ušetří služby specializované firmy. Sami provedou demontáž zařízení, zajistí likvidaci suti, instalatérské, zednické i obkladačské práce a nakonec vše zkompletují.
 
Několik rad pro útulnou a moderní koupelnu

V první řadě je třeba zdůraznit, že na koupelně se nevyplatí šetřit. Nemáte-li dost peněz, raději si kupte koupelnové vybavení na splátky. Hlavně dbejte na pořízení kvalitních prvků, které vydrží a brzy se neokoukají.
 
Nejčastějším problémem je vybavení malých koupelen. Jak ji opticky zvětšit, aby se v ní člověk necítil stísněně? Dosáhnete toho několika fígly. Dopřejte koupelně světlé barvy, spíše chladnějšího charakteru, lesklé plochy a zrcadla. Malé koupelny volají po mozaice, kterou můžete doplnit o velké obklady s úzkými spárami. Díky úzkým spárám se prostor sjednotí a vypadá elegantně.
 
Ve velkých koupelnách si můžete dovolit více – například živější barvy obkladů i doplňků. Do velkých koupelen se hodí velké obklady, které prostor opticky zmenší. Nemusíte se bát ani zajímavých vzorů, které na velkých plochách skvěle vyniknou.

Koupelna je místo, které patří nejen hygieně, ale také relaxaci. Dejte si proto záležet a udělejte si z ní svůj malý kousek ráje, který vás každý den potěší.
30.01.2013 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444