Jak na Vánoce vyzdobit dům, aby byl trendy?

Víte, jaká barva bude letos vévodit Vánocům? Téměř všechny! Nebojte se je hojně využít doma i kolem něj.

Advent zaklepal na dveře a milovníci Vánoc už jistě dumají nad tím, jakou letos zvolit vánoční výzdobu. Má smysl oprašovat ozdoby z loňska? Jestli jste podlehli módní stříbrné, tak určitě ne. Tou letos parádu neuděláte. Zdobíte-li dům skleněnými ozdobami po babičce, barevnými světýlky nebo přírodninami, můžete recyklovat a na Vánoce 2018 budete in. A nezapomeňte, výzdobu si zaslouží i okna nebo vstupní dveře.
 

Jaká barva kraluje Vánocům 2018?

K vánoční atmosféře bezesporu patří bohatá a zářivá výzdoba, která se každým rokem mění a inspiruje u předních světových designérů. Zajímá vás, kam se vánoční módní vlna vyhoupla letos?
 
Na vrchol duhy! To znamená, že si můžete stromeček, adventní věnec i věnec na vchodových dveřích ozdobit prakticky všemi možnými barvami. Nejlépe všemi dohromady. A nebojte se zdobit opravdu bohatě.

Dejte si však pozor, abyste barvy sladili tak, aby bylo na první pohled jasné, že jde o záměr. Barevná svoboda může lehce sklouznout ke kýči a chaosu.
 

Kombinací materiálů se nebojte

V posledních letech se hojně řeší téma negativních důsledků nadužívání plastů. Pokud tedy sáhnete po jiném materiálu, sklidíte obrovský úspěch snad u každého.

I u výběru materiálů se můžete cítit stejně svobodně jako u barev. Kombinujte skleněné baňky, dřevěné i háčkované ozdobyz vánočních trhů, sušené ovoce, šišky i plsť. Velkou parádu udělají staré ozdoby po prarodičích všech tvarů.
 

Ozdobením stromečku výzdoba zdaleka nekončí

Považovat za vrchol vánočního dekorování nazdobení stromečku by byla velká škoda. Atmosférou by mělo dýchat i okolí domu.
 
  • K duhovému duchu Vánoc pomohou barevná světýlka. Rozvěste je na plot, po stromcích na zahradě, pod střechu i nad garážová vrata.
  • Vyhrajte si se vstupem do domu. Na dveře zavěste věnec nazdobený ve stejném duchu jako vánoční strom v obývacím pokoji. Kolem dveří rozvěste osvětlené jehličí. Nezapomeňte ani před vchodem stojící strom nebo květináče s jehličnany.
  • Máte na parapetu květináč? Naházejte pár ozdob i do něj. Líbí se vám věnce? Neváhejte je pověsit i do oken.
  • Nebojte se umělého sněhu. Během svátků to možná bude jediný sníh, ze kterého budou mít vaše děti radost. Věnec i dominantní strom posprejujte bílým, šedým či třpytivým sněhem.
05.12.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444