Jak levně a komfortně bydlet: Komplexní systém HELUZ

Dnes si již nedovedeme představit, že bychom nakupovali například potraviny v několika různých obchodech. U jednoho prodejce chléb a pečivo, u dalšího mléko a máslo, u jiného uzeniny a tak podobně. Navštívíme většinou jen jednoho prodejce, kde nakoupíme vše potřebné, vybereme si požadovanou kvalitu a můžeme zboží porovnat i s jinými výrobci. Obrazně řečeno, nakoupíme vše od špendlíku až po lokomotivu, takříkajíc pod jednou střechou.

Pokud se rozhodnete postavit si dům, pak máte další výhodu. Můžete si najít přímo výrobce materiálu, který má co nejkomplexnější konstrukční sortiment, splňuje požadavky na funkčnost vaší budoucí stavby, nabízí doprovodné služby a zákaznickou podporu.

Společnost HELUZ získává na našem trhu body především za nejkomplexnější cihlový stavební systém. Velkou výhodou tohoto systému je jeho velké sortimentní rozpětí, variabilita a minimalizace rizika problémů, které mohou vzniknout, pokud se kombinují stavební prvky různých výrobců. Vyhnete se tak různým dohadům s přesouvání odpovědnosti za nezdařené dílo z jednoho na druhého dodavatele. 
 

Zateplovat nebo nezateplovat? 

Jedno ze zásadních rozhodnutí při volbě typu domu. Dá se postavit úsporný dům bez zateplení? 
Odpověď zní ano, ale.. 
 

Pokud se rozhodnete pro společnost HELUZ, pak „ale“ neplatí, ba naopak

Správný výběr materiálu umožní, aby spotřeba energie na vytápěná byla co nejnižší. Volba stavebního materiálu je tedy velmi důležitá. Vhodný výběr, způsob vytápění, větrání a typ další obvodové konstrukce domu mohou ušetřit podstatnou část provozních nákladů. To je i předpoklad, že pokud se dodrží správná volba materiálu, není nutné ani další zateplení obvodového zdiva.  A navíc je nutné zdůraznit, že bez zateplení obvodového pláště budovy získáte i dotaci na Zelená úsporám. 
 
Správný výběr jednotlivých součástí komplexního systému HELUZ, se kterým vám poradí odborní specialisté této společnosti, je zárukou, že vznikne pohodlné, bezpečné a energeticky funkční bydlení.

Systém HELUZ se vyznačuje velice širokým výběrem. Nabízí sortiment pro svislé a vodorovné konstrukce včetně tenkovrstvých malt, tepelně izolační zakládací malty nebo stavebních pomůcek. Tedy sortiment i pro domy, které není nutné zateplovat. Pro ilustraci je možno uvést pár příkladů ze širokého sortimentu HELUZ včetně účelu použití.

Cihly pro obvodové a vnitřní zdivo 

Broušené cihly HELUZ Family a Family 2in1. Tyto broušené cihelné bloky mají nejlepší tepelněizolační vlastnosti na českém trhu v porovnání s ostatními materiály pro jednovrstvé zdivo. Jsou určeny pro výstavbu domů s nízkou spotřebou tepla na vytápění (nízkoenergetické a pasivní domy). Vyrábí se v šířkách 250, 300, 380, 440 a 500 mm. Cihly s označením HELUZ STI (tepelněizolační) splňují běžné nároky na úsporné, zdravé a energeticky nenáročné bydlení. S použitím tepelněizolační omítky lze dosáhnout velmi dobrých tepelně technických parametrů. 
 
  • Cihly HELUZ PLUS - splňují požadované hodnoty součinitele prostupu tepla podle ČSN 73 0540-2. 
  • CIHLY HELUZ P15 - tyto cihelné bloky HELUZ jsou určeny pro obvodové a nosné stěny o různých tloušťkách. 
  • Cihly HELUZ NATURE Energy - nepálená cihla HELUZ NATURE Energy se používá na vnitřní příčkové a akumulační zdivo o tloušťkách 12 a 25 cm. 
 

Speciální cihelné výrobky  

Společnost HELUZ nabízí ke svému komplexnímu systému pro hrubou stavbu také speciální cihelné výrobky. Jsou to mrazuvzdorné maloformátové cihly pro pohledové lícové zdivo, obkladové cihelné pásky, trativodky, vínovky a věncovky tvaru U. Speciální cihelné výrobky HELUZ najdou uplatnění v novostavbách i při rekonstrukcích domů, v zahradách, při stavbách zemědělských a průmyslových provozů apod. 
 

Stropy  

V nabídce komplexního systému HELUZ je také sortiment pro vodorovné konstrukce, jako jsou překlady, stropy z keramických nosníků a vložek HELUZ MIAKO i keramické stropní panely HELUZ. 
 

Materiály pro zdění  

Tento systém nabízí také ucelenou řadu materiálů pro zdění. Díky tomu nemusíte hledat další dodavatele podobných zdících materiálů. V sortimentní nabídce jsou jak samotné materiály pro zdění – tenkovrstvé malty pro zdění z broušených cihelných bloků, tepelně izolační malta, omítky a zdicí pěna, tak i materiály pro zlepšení tepelně izolačních vlastností zdiva – extrudovaný polystyrén a sypaný polystyrén. 
 

Komínový systém  

A když se staví dům, tak nesmí chybět ani komín. I tento sortiment patří do komplexního systému HELUZ. Komíny z cihelných modulových tvarovek ideálně doplňují dům postavený ze stejného materiálu. 
 
A aby byl servis a systém opravdu komplexní, je samozřejmostí, že společnost HELUZ doveze objednaný materiál až na váš pozemek zdarma
 
Správný výrobce a dodavatel, správný výběr konstrukčních prvků, se kterým vám poradí specialisté ve společnosti HELUZ, jsou klíčovými předpoklady pro splnění vašeho snu - postavit dům, ve kterém se dá komfortně a levně bydlet.
13.04.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444