Jak expandují JK ARCHITEKTI?

Architektonické studio JK ARCHITEKTI má na svém kontě celou řadu úspěšně realizovaných projektů v Praze. Expandovalo však již také do dalších měst, a to nejen českých. Díla JK ARCHITEKTŮ jsou dnes k vidění také ve francouzské Bretani, nebo dokonce v Saudské Arábii.

Společnost založil v roce 2007 Ing. arch. Jan Kasl, který v 90. letech vedl atelier A projekt spolu s architekty Bočkem, Blažkem a Čejkou. Ke své profesi architekta se vrátil poté, co ji přerušilo mnoho let veřejné služby v pražské komunální politice. Rozhodl se do toho znovu jít s mladým týmem architektů, jmenovitě s Čestmírem Křížem, Pavlem Krpcem, Zuzanou Johanidesovou a dalšími. 
 
JK ARCHITEKTI se zaměřují na široké spektrum činností, které zahrnuje bytové a rodinné domy i komerční prostory, ale také urbanistické koncepce revitalizace města ve spolupráci s krajináři. Většina jimi představených návrhů je již také připravena k realizaci.

Soubor rodinných vil Předboj 

Jedním z aktuálních projektů tohoto architektonického studia je komplikovaná transformace obrovského čtyřhektarového pozemku opuštěné nemovitosti v centru obce Předboj, která se nachází severně od Prahy. Projekt zahrnuje na dvě desítky rodinných domů několika typů. Koncepce domů je jednotná, zároveň ale umožňuje individualizované vnitřní uspořádání ve standardu dle finančních možností klientů. Stavba byla zahájena v létě 2019, dokončení je plánováno do konce roku 2022.


Dá se předpokládat, že rozhodně nejde o poslední zajímavý projekt této zavedené společnosti a její činnost se vyplatí i nadále sledovat. 
24.03.2020 | PR
  • JK ARCHITEKTI s.r.o.

    Projekční atelier navrhující od staveb pro bydlení, včetně interiérů, a komerčních objektů různého typu, po partery veřejných prostranství a územní studie. Tým architektů a stavařů projektuje studie a stavební projekty, včetně obstarání povolení, a provádí autorský dozor na stavbách.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444