Jak efektivně využít relativně malý prostor

Představujeme možnosti využití prostoru pro jednotlivé typy užitného nábytku se zaměřením na minimalizaci zastavěného prostoru a efektivní využití obvykle „mrtvých“ částí, rohů a zákoutí. Nábytek osazený kvalitním kováním nepotřebuje zabírat masivní prostor a může vytvořit elegantní doplněk interiéru s vysokou užitnou hodnotou.

Celý rok 2015 byl úzce spojen s přírodou a její ochranou a obnovou. Skryté poselství bylo ukryto nejen v jednotlivých kombinacích, ale také v barvách, vzorech, ale zejména materiálech, jež tomuto roku dominovaly. Obnova, návrat ke kořenům, stejně jako reorganizace a renovace všeho starého je dalším prvkem, jenž byl v návrzích bytového interiéru pro rok 2015 uplatňován. Milujete-li netradiční kombinace, pak se můžete při zařizování interiéru plně inspirovat právě rokem 2015. Kombinace nového a starého, stejně jako vzájemné prolínání netradičních barev, materiálů i vzorů bylo totiž pro tento rok příznačné. Vedle hlavních témat spojených s rokem 2015 byla velmi často skloňovaná slova jako funkčnost a ergonomie. 

Hafele představuje nový showroom

A protože design je vždy nejen otázka vzhledu, ale také funkčnosti, společnost Hafele připravila nové prostory, které nejen že vychází z trendů roku 2015, ale souběžně prezentují celou řadu funkčních řešení, které jsou „nadčasové“.

Základní myšlenkou prezentace je snaha najít pomyslnou symbiózu mezi odlišnými světy, které se dnes a denně potkávají v běžném životě. Dojmy, emoce a pocity doplněné o funkčnost a ergonomii, v protikladu se soudobým tlakem na využití každého čtverečního či kubického (deci)metru, prolínajícího se pracovního a soukromého života. Propojení témat, která si kladou za cíl vybudit každého k aktivnímu dialogu o tom, jak nejefektivněji s ohledem na sociální postavení, potřeby, materiály a funkčnost najít nejlepší možné řešení.

Prezentace vybraného kování Hafele zabudovaného v nábytku na ploše cca 40 m2 vám přináší tipy a triky, jak můžete na relativně malém prostoru dosáhnout efektivního využití prostoru. Překvapivá řešení obohacená o elektronické ovládání, osvětlení LED světly v různých provedeních a okořeněná samostatně stojícím studentským pokojem o velikosti menší, než je velikost koupelny v panelovém domě.

Šatna

Šatna, zasazená, obdobně jako další části, do stěny s otočnými a zasouvacími dveřmi, obsahuje otočný botník, uzamykací skříňky s variantami zámků, posuvné dveře a osvětlení LED diodami v bodovém provedení a LED pásky v profilu s možností dálkového ovládání intenzity světla a také typu světla, dosaženého prostřednictvím dvoučipové LED technologie. Bonbónkem je v tomto případě otočná lavice, spojená s výsuvnou polstrovanou sedačkou s úložným prostorem - vše pro pohodlné přezouvání.

Jídelna

Tato část obsahuje výklopný jídelní stůl až pro 4 osoby, lavici s integrovanými stoličkami a skrytý bar instalovaný na elektrickém podnoží. Druhé instalované podnoží slouží pro spouštění TV. Světla (LED) jsou ovládána kapacitním spínačem, který je instalován skrytě v nábytku. K TV je možné se připojit prostřednictvím integrované kombinované zásuvky, která kromě přívodu 230 VAC obsahuje také HDMI konektor a USB konektor.


Kancelář

Mini pracoviště vybavené funkčním monitorem s vestavěným PC, pracovní stoličkou, která obsahuje kancelářský kontejner a dalšími úložnými prostory. Podobné řešení, jako prezentuje firma Hafele na showroomu, bylo využito pro kanceláře Českého Svazu Biatlonu v Praze 7. 

Mini ložnice

Závěr stěny tvoří mini ložnice s elektricky ovládanou sklopnou postelí, knihovnou, otočnou šperkovnicí a mechanickým výsuvem pro TV. Osvětlení je zajištěno prostřednictvím LED světel Loox s dálkovým ovládáním a lampičkou na čtení.


Ledovec 

Dominantou decentně bílého interiéru a barissolového stropu je „ledovec“, nepravidelný mnohostěn, který je vytvořen konstrukcí opláštěnou dýhovanými MDF deskami. Dominantou vstupní stěny je kuchyň skrytá za posuvným – otočným kováním Hawa Concepta Folding. Bílé desky Hi-Macs skrývají elektricky ovládané zásuvky, minibar. Horní skříňky jsou osazené posuvným koplanárním kováním EKU Frontino, „pracovní“ kuchyňské pomůcky jsou uchycené na závrtných maticích a instalovány na elektricky ovládané desce, která je integrována za horními skříňkami. Kuchyně je doplněná otočnou zásuvkou 2x230 VAC instalovanou na zadní stěně a také LED osvětlením. V soklové liště kuchyně je instalován autonomní vysavač Sweepovac. Boční strana je osazena skrytým botníkem, který kromě autobusového kování obsahuje také speciální pásky pro přenos napájení osvětlení polic, u kterých lze dynamicky měnit výšku jejich umístění. Vstup do kostky je řešen posuvnými lámavými dveřmi, uvnitř kostky je umístěn pokoj s kompletním soc. zařízením, postelí a úložným prostorem.

Ovládání

Funkce elektricky ovládaných prvků jsou řešeny buď prostřednictvím samostatných ovladačů, nebo pomocí SW instalovaného na iPadu, který je uzamčen v iDocku na straně ledovce.

V případě zájmu o prohlídku showroomu nás prosím kontaktujte prostřednictvím formuláře na webových stránkách nebo zavolejte.

Návrh showroomu zpracovalo architektonické studio P6PA+Architects.
02.03.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444