Jak chránit stavby před stárnutím

Vzhled staveb, které podléhají zubu času, zpravidla hyzdí opadávající omítka. Staré stavby  bývají  náchylné k provlhnutí zdiva, které časem může přispět k jejich další zkáze. Pokud chceme, aby si zachovaly hezký vzhled a zbytečně nechátraly, musíme tomu aktivně bránit. Účinnou ochranu nabízí  PROFI am BAU CM v podobě jedinečných sanačních omítek.

Léčba i prevence

Exteriéry domů jsou namáhány řadou vnějších vlivů  jako změny teplot, sluneční záření nebo kyselé deště. Na omítkách, které mají estetickou i ochrannou funkci, tak časem vznikají nevzhledné skvrny, mapy a solné výkvěty, dochází k jejich odlupování. Těmto projevům lze ale poměrně snadno zabránit např. pomoci speciální sanační omítky od PROFI am BAU CM.



Co jsou sanační omítky PROFI?

Sanační omítkové směsi Profi odpovídají požadavkům mezinárodní směrnice WTA (Merkblatt 2-9-04/D) na omítkové směsi pro vlhké a prosolené zdivo. Jedná se o omítkové směsi, které jsou určeny jak pro ruční, tak i strojní zpracování a jsou vhodné pro vnitřní i venkovní použití. Díky svému složení jsou tyto omítky schopny ve svých pórech ukládat soli a propouštět vodní páry z podkladu.

Tři základní typy

Společnost PROFI am BAU CM nabízí omítkový systém sestávající ze tří produktů. Prvním z nich je sanační kotvící postřik Profi Poretec WTA Vorspritzer, který slouží k zakotvení dalších složek na hladkém nesavém podkladu, popřípadě ke zlepšení soudržnosti podkladu. Podkladní omítka Profi Poretec WTA Ausgleichsputz, slouží především k vyrovnání podkladu a ukládání škodlivých solí. Třetím produktem je sanační omítka Profi Poretec WTA Sanierplus, která se používá při opravách a sanacích vlhkého zdiva uvnitř i vně budov. U novostaveb se používá převážně pro úpravu soklů nebo tam, kde voda nebo solné roztoky působí přímo na povrch stavby.

Jak ochrana funguje?

Sanační systém Profi umožňuje především omezit rosení na povrchu omítky a zpětné pronikání vlhkosti do konstrukce. Vlhkost ze zdiva se přesouvá do omítky, odkud se může volně odpařovat, současně však žádná voda nemůže pronikat zpět. Tento efekt úspěšně chrání celou konstrukci. Suchý a nezasolený povrch brání tvorbě škodlivých plísní, hub a řas.

Více informací o sanačním systému Profi naleznete na www.profiambau.cz .


23.04.2012 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • LB Cemix, s.r.o.

    Společnost LB Cemix patří mezi přední výrobce stavebních hmot a je dodavatelem špičkových zateplovacích systémů Cemix THERM s evropskou kvalitou. Široký sortiment fasádních materiálů nabízí nepřeberné množství různých variant realizace fasády. Značka Cemix je známá nejen v České republice, ale i v rámci středoevropského trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444