Jak by měla vypadat ideální terasa?

Měla by být hezká a příjemná na dotek, až po ní budeme chodit naboso, funkční a odolná, aby dlouho vydržela provoz a povětrnostní podmínky, a praktická z hlediska údržby a úklidu, abychom péčí o ni nestrávili příliš mnoho času. Jaký materiál na terasu zvolit, aby splnil naše očekávání?

Nejčastěji se na terasách setkáme se dřevem, keramickou dlažbou nebo betonem. Všechny tyto tradiční materiály mají svoje výhody i nevýhody. Dřevo sice vypadá pěkně, ovšem v případě podlahy na terase jen po určitou dobu. Povrch exteriérové dřevěné podlahy je nezbytné pravidelně obnovovat, což je náročné nejenom časově, ale při použití kvalitních nátěrových hmot také finančně. Dlažba se snadno udržuje, ale je náchylná na poškození v případě pádu těžšího předmětu. Betonová podlaha je velmi odolná, ale studená, stejně jako dlažba. Pro snadnou údržbu by měla být natřená a s tím opět souvisí pravidelná obnova povrchu. Voda a mráz si však časem poradí i s betonem.

Proto jsou v současnosti stále vyhledávanější terasy z WPC - kompozitu dřeva a polymeru společnosti WoodPlastic®. Cílem vývoje tohoto materiálu bylo vytvoření produktu, který dokáže eliminovat veškeré nežádoucí vlastnosti dřeva a zároveň zdůrazní přirozenou vizuální dokonalost dřevěného povrchu. A kvalitou svých výrobků si je WoodPlastic® stoprocentně jistý, poskytovaná záruka je až 25 let.

Podlahová prkna z WPC mají atraktivní vzhled, vysokou odolnost, tvarovou stálost a dlouhou životnost. Tím však výhody WPC nekončí. Prkna z kompozitního materiálu na bázi dřeva a plastového polymeru jsou ekonomicky výhodná, snadno se instalují, vyžadují minimum údržby, jsou stálobarevná a oproti klasickému dřevu je u nich velmi nízké riziko poškození.
 
 

Kompozit s patinou

Netoxická, 100% recyklovatelná prkna WoodPlastic® jsou k dispozici v široké škále barev a povrchů. Od jemně žíhaného, čistě hladkého prkna Style Plus přes povrchy prken Forest imitující luxusní exotické dřevo či drážkovaná prkna Star, až po výraznou texturu drásaného dřeva Rustic, která má patinu starých podlah.
 
 
Některé terasy WoodPlastic® jsou díky svým protiskluzovým vlastnostem ideální k bazénům, jiné do pečlivě udržované zahrady. Záleží samozřejmě i na volbě odpovídajícího barevného odstínu. Ty se pohybují od cedru přes decentní teakový, hřejivý Merbau, čokoládový Palisandr, seriózně působící Wenge až po tmavý Eben či ocelově šedý Inox.
 
 
Společnost WoodPlastic® je jediným tuzemským výrobcem WPC teras s americkou licencí Strandex, díky čemuž disponuje nejpokrokovější technologií výroby dřevoplastových prken na světě.

Více informací na www.woodplastic.cz.
10.04.2019 | PR
  • WPC – Woodplastic a.s.

    WPC – Woodplastic a. s. je český výrobce originálních teras, plotů a obkladů řady Terafest® z kompozitu dřeva a polymeru. Společnost je vlastníkem licence na americkou laserovou technologii Strandex, kterou dále vylepšuje. Díky tomu disponuje nejpokrokovější technologií výroby kompozitních prken na světě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444