Jahodová sezóna: Vyzkoušejte jahodové tiramisu

Jahody se smetanou, jahodový koláč, jahodový kompot, jahodová zmrzlina... Máte jahod plnou lednici a přemýšlíte, čím byste mohli rodinu překvapit? Zkuste recept na jahodové tiramisu.

Jahodová variace na tradiční italské tiramisu si vás okamžitě získá. V základu dezertu nechybí mascarpone ani tradiční cukrářské piškoty namáčené ve sladkém sirupu, co však chybí, je káva. V dezertu ji nahradí osvěžující jahody.

Když však není káva uvnitř tiramisu, můžete si ji vychutnat s ním. Nejlépe bude chutnat z dvojité termo borosilikátové sklenice Lamart LT 9012. Co si budeme povídat, jíme a pijeme i očima. A takové cappuccino ve sklenici s dvojitým sklem vypadá nejen chutně, ale i luxusně a elegantně. Borosilikátové sklo, z něhož je sklenice vyrobena, je ideální jak pro studené, tak i pro teplé nápoje. Proti tepelné deformaci je sklenice velmi odolná, dokonce více než běžné sklo. Je možné použít ji v mikrovlnné troubě i umýt v myčce na nádobí. Stejně tak je odolná proti poškrábání i proti popraskání, takže se na dlouho stane nedílnou součástí vaší kuchyně, protože v neporušeném stavu vydrží opravdu dlouho. Teď už jen zbývá připravit dezert.

Na jahodové tiramisu si připravte:

 
Ingredience
300 g jahod
3 lžíce pomerančového likéru
4 ks vajec
500 g mascarpone
25–30 ks cukrářských piškotů
1 pomeranč
100 g cukru
1 ks vanilkového cukru
Postup:
Čerstvé jahody nakrájejte na plátky, přidejte cukr a vanilkový cukr a lehce promíchejte. Nechte 20 minut odležet a šťávu z jahod sceďte. Jahodovou šťávu promíchejte se šťávou z jednoho pomeranče a likérem. Žloutky oddělte od bílků, ze kterých vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky utřete s cukrem, promíchejte s mascarpone a přidejte trochu nastrouhané pomerančové kůry. Poté opatrně vmíchejte sníh z bílků. Cukrářské piškoty namočte v ochucené pomerančové šťávě a střídavě vrstvěte do mísy s ochucenými jahodami a krémem mascarpone. Poslední horní vrstvu nazdobte čerstvými, na plátky nakrájenými jahodami, čerstvou mátou a moučkovým cukrem. Podávejte se šálkem lahodné kávy ve sklenici Lamart LT 9012.
07.07.2020 | redakce

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444