Ingredience 3/4 l vody 2 balení vanilkového pudinku piškoty asi 1 kg jablek cukr dle chuti citronová šťáva Na ozdobení: máslový krém ovoce dle chuti cukrářské piškoty trubičky |
Postup Nastrouhaná jablka, 1/2 l vody, cukr a citronovou šťávu vaříme na pyré. Poté si rozmícháme pudinky v 1/4 l vody a vmícháme do pyré. Vaříme ještě asi 10 minut. Na dno dortové formy poklademe vrstvu piškotů a na ně nalijeme část pyré. Opakujeme až do naplnění formy, končíme jablečným pyré. |
Dort dáme do lednice a necháme vychladit asi 2-3 hodiny. Poté na vychlazený krém děláme zdobicím pytlíkem pusinky z části máslového krému (vyšlehat máslo, cukr, zakysanou smetanu) a dozdobíme ovocem.
Zbytek máslového krému rozetřeme po stranách dortu a přilepíme cukrářskými piškoty a trubičkami. Necháme opět vychladnout a poté podáváme.
Zbytek máslového krému rozetřeme po stranách dortu a přilepíme cukrářskými piškoty a trubičkami. Necháme opět vychladnout a poté podáváme.