Izolace z kamenné vlny Frontrock MAX E

Pro bydlení jako ve vatičce

Jedním z rozhodujících kritérií při pořizování nového bydlení jsou náklady na jeho provoz. Platby za energie na topení či klimatizaci přitom tvoří u bytových objektů více než 70 % z celkových nákladů na energie. S vhodně zvoleným zateplením z kamenné vlny lze oproti nezateplenému domu ušetřit až 50 % z této částky.

Unikátní dvouvrstvá deska z kamenné vlny Rockwool Frontrock MAX E disponuje patentovanou strukturou, jejíž vrchní zhruba 2 cm jsou velmi tuhé (pro zjednodušení při montáži označené nápisem Rockwool TOP).  Díky tomu je vysoce odolná proti riziku mechanického namáhání. Zároveň nabízí lepší přídržnost stěrkové hmoty a také bezpečnou montáž. Měkčí flexibilní spodní část desky zaručuje optimální přizpůsobení se fasádě. Dvouvrstvá struktura desky tak poskytuje pevnost a pružnost současně.
Izoluje a umožní domu dýchat zároveň
Nízká hmotnost desky zjednodušuje manipulaci při zateplení. Součinitel tepelné vodivosti
0,036 W.m-1.K-1 značí vynikající tepelněizolační vlastnosti. Frontrock MAX E tak sníží nežádoucí únik tepla konstrukcemi, ale současně díky své struktuře umožní domu dýchat. Protože dobře izoluje zvuk, pomůže snížit hluk přenášený zvenčí do interiéru a zlepší tak komfort bydlení. Dalším plusem je nehořlavost, zvýšení požární odolnosti fasády a celkové bezpečnosti domu. 
Jednoduchá montáž
Frontrock MAX E stavebníky zaujme i jednoduchou montáží - kotvení je stejné jako u standardních jednovrstvých desek a lze si vybrat mezi kotvením povrchovým nebo zápustným. I přesto je vhodné vlastní provedení zateplení svěřit odborníkovi – proškolené realizační firmě. 
Izolace z kamenné vlny Frontrock MAX E je určena pro použití ve vnějších kontaktních zateplovacích systémech (ETICS), je vhodná pro rekonstrukce i novostavby. Ideálně se hodí jak pro realizaci nízkoenergetického i pasivního bydlení, tak pro domy s téměř nulovou spotřebou energie. Unikátní dvouvrstvé desky lze pořídit v tloušťkách od 60 do 280 mm a rozměru 1000 x 600 mm. 
Více informací naleznete na www.rockwool.cz
06.05.2014
  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444