Izolace sklepa stěrkováním

Živičné materiály ve stavebnictví
Ten, kdo se při stavbě domů snaží ušetřit a vzdá se vybudování sklepních prostor, obvykle za pár let svého rozhodnutí značně lituje. Současná praxe jednoznačně ukazuje vzrůstající zájem majitelů domů o co nejúčelnější využití suterénních místností.

Sklepy dnes nepředstavují prostory podřadného významu, sloužící jen ke skladování a hromadění nepotřebných věcí. Stále více se rozmáhá jejich využití pro volný čas (sauna, fitnes, ruční práce). Nelze opomíjet ani možnost jejich využití například pro kancelářské prostory a podobně.

Podmínky jsou pro suché suterénní prostory, dokonale ochráněné proti pronikání vlhkosti, nejlépe pomocí bezešvých technologií. Firma Botament nabízí pro tyto účely dvousložkovou, elastickou, trhliny překlenující živičnou stěrku Botazin BM 92, která plně vyhovuje zmiňovaným požadavkům.
Živičné stěrky se v Evropě s úspěchem uplatňují již více než 30 let. Za tu dobu získaly zhruba 80 % podíl na trhu. Díky svému mimořádně jednoduchému, rychlému a na pracnost nenáročnému zpracování jsou v oblibě nejen u stavebních firem, ale také u soukromých stavebníků.

Mezi významné klady materiálu Botazin BM 92 lze uvést možnost nanášení na matně vlhký podklad, odolnost dešti již po dvou hodinách a po zreagování vytvoření jakoby "gumové" vrstvy, která ochrání stavební dílo proti vodě vyskytující se v zemi. Zatékání za izolační stěrku, podobně jako k tomu může dojít u živičných pasů, není u Botazitu BM 92 možné. Významná je v našich podmínkách rovněž nepropustnost radonových plynů a spolehlivá ochrana stavby až do pozitivního tlaku vody 7 bar.
Náklady spojené s prováděním izolace sklepa stěrkováním jsou při podrobnějším porovnání s navařováním pásů mnohem nižší. Zdivo není nutné předem omítat, odpadá také nutnost izolační přizdívky. Tím odpadají materiálové i mzdové náklady na tyto práce. Protože se Botazit BM 92 nanáší běžnou kovovou stěrkou odpadá rovněž nutnost použití hořáku a tlakových láhví. Rovněž jednoduché, rychlé a spolehlivé je zaizolování těžko přístupných a členitých ploch, potrubních prostupů, rohů a koutů.

I když náklady na dokonalé zaizolování sklepa představují jen zlomek částky na jeho vybudování, platí právě zde dvojnásob heslo: "Pro mě je dobré jen to nejlepší."

Kontakt:
BOTAMENT Systembaustoffe
Borská 40
316 00 Plzeň
tel: 377 333 811
fax: 377 333 818

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • LB Cemix, s.r.o.

    Společnost LB Cemix patří mezi přední výrobce stavebních hmot a je dodavatelem špičkových zateplovacích systémů Cemix THERM s evropskou kvalitou. Široký sortiment fasádních materiálů nabízí nepřeberné množství různých variant realizace fasády. Značka Cemix je známá nejen v České republice, ale i v rámci středoevropského trhu.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444