Izolace pro čtyři roční období

O tepelné izolaci obytných prostor se většinou mluví v souvislosti se zimou a létem – tedy sezónami chladu a horka. Osvědčená tepelná izolace na bázi celulózy ale nabízí kromě zateplení i řadu dalších benefitů, jakými jsou absence nákladů na provoz klimatizace, ekologie či regulace vlhkosti. To vše na základě chytrého využití potenciálu přírodních materiálů a technologie, která dokáže znásobit jejich vlastnosti a užitnou hodnotu. Výsledek násobně předčí prakticky všechny klasické izolanty a přináší ještě řadu schopností navíc.

Spoření v bance se stalo bezvýznamným. Investice do bydlení nabývá na stále větším významu. Fandíme rekonstrukci

Climatizer Plus je vyráběn metodou rozvláknění. Mluví se o něm jako o zdravé foukané izolaci nebo také o ekologicky šetrné izolaci. Proč? Použití kvalitní celulózové izolace s technologií zafoukávání pro zateplení střechy znamená reálně úsporu ve výši 35 % nákladů na vytápění. Spoření peněz v bance dnes pozbylo na významu. Proto spoření nákladů na vytápění je velmi dobrou finanční investicí, kterou zateplování rozhodně je. V dnešní době lze za vytápění domu, v závislosti na rozsahu zateplení, ušetřit i 60 % nákladů.

V horkých letních dnech izolace účinně chrání proti přehřívání, což znamená úsporu i více než 20 % nákladů na chlazení. Návratnost nákladů za izolaci je pak již od 3 let! Kam se hrabe bankovní účet. Cenu také příznivě ovlivňuje fakt, že se jedná o bezodpadní technologii.

Krom toho jde o první ekologickou izolaci v dějinách české republiky vůbec. Titul ekologicky šetrný výrobek pod číslem 01-01 získala foukaná izolace Climatizer Plus již v roce 1994. Tehdy ekologii nebral nikdo moc vážně. Dnes v období klimatických změn jsou naopak ekologické výrobky na stavbě předností. Climatizer Plus dokáže uspořit nejen výše uvedené energetické náklady, ale zachrání i stromy v lese, díky němuž mohou dál růst a dávat nám kyslík a emočně nás nabíjet. Také při jeho aplikaci dochází ke snižování skleníkového efektu úsporou CO2. 1 kilogram sběrového papíru se rovná jedné ušetřené tuně CO2. Ekologie s udržitelností jsou s celulózovou izolací spjaty. 



Rekonstrukce i novostavby. Vazníky jsou TOP

Izolace se používá pro zateplení na rodinné domy, panelové domy, školy, historické objekty, výrobní a skladové haly, centra zábavy a sportu. Pokud je to technologicky vhodné, lze ji aplikovat jak do vodorovných, tak i do šikmých či svislých konstrukcí. Foukaná izolace Climatizer Plus je tak vhodná pro zateplování všech částí domů, jakými jsou podlaha, strop, půda, podkroví, stěna nebo střecha. Velkou výhodou této chytré technologie je i skutečnost, že se dostane i do jinak nepřístupných míst – vzniká tak izolace beze spár a tepelných mostů. Tato výhoda se projevuje také při řešení detailů u sbíjených vazníků při aplikaci do půdních prostor dřevostavby. Například u nízkoenergetických domů není výjimkou aplikace tloušťky izolace až 40 cm. Díky foukané izolaci lze provést zateplení panelového domu, a to jak zateplení dvouplášťové střechy, tak i zateplení fasády.
CIUR izolace Climatizer Plus použitá do panelu dřevostavby_lowCIUR izolace Climatizer Plus použitá do panelu dřevostavby

Tepelný odpor je přežitek. Tepelná setrvačnost je IN

Výčet vlastností Climatizeru Plus je mnohem pestřejší. Součinitel tepelné vodivosti, tzv. lambda je u všech izolacích téměř stejná, liší se v tisícinách. Příkladem odlišného parametru, který má vliv na přehřívání, je měrná tepelná kapacita. Climatizer Plus má měrnou tepelnou kapacitu 2020 J/kg.K projevující se bezkonkurenční tepelnou setrvačností v zimě i v létě. To znamená, že dokáže odolat až 7 hodin přímému slunečnímu svitu a naakumulované teplo pak (v noci) vypouští zpět do ovzduší. Dokáže tak udržet přijatelnou teplotu v interiéru a odpadá i nutnost klimatizace. V tepelné setrvačnosti převyšuje běžné izolanty více než dvojnásobně.

Výborně tak izoluje, ale nezatěžuje například konstrukce střech svojí vahou. Foukanou izolaci Climatizeru Plus je proto možné aplikovat i v mnohem vyšší vrstvě než jiné materiály. 
 

Jaro, léto, podzim, zima

Máme ale čtyři roční období. Po zimě přichází obleva, na podzim zas deště. Žádný jiný typ izolace si nedokáže aktivně poradit s měnícími se vnějšími podmínkami jako Climatizer Plus. Aktivně v konstrukci pracuje a chrání především nosné konstrukce. Nejhorší je, pokud se zabudovaná vlhkost drží u nosných trámů nebo krokví a díky cizí izolaci nemůže ven. To je nejlepší cesta, jak rychle dostat do střechy plíseň a hnilobu. Životnost takové střechy je velmi krátká. Climatizer Plus jako difuzně otevřený materiál snáze odvede vlhkost z míst, kde být nemá a díky paropropustnosti materiálu se tato vlhkost přes den odpaří. Je to snadné. 

18.10.2021 | PR
  • CIUR a.s.

    Od svého založení v roce 1991 patří česká rodinná firma CIUR mezi lídry v oblasti výroby celulózových vláken na bázi recyklovaného papíru. Osmdesát procent produkce míří na export. Ve výrobním závodě v Brandýse nad Labem zpracovává více než 30 tisíc tun druhotných surovin ročně.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444