Interiérový designer: partner na cestě k ideálnímu bydlení

Showroom studia Design Living Concept v pražském Karlíně

Showroom studia Design Living Concept v pražském Karlíně

K řešení vlastního bydlení člověk většinou přistupuje s nadšením a velkými ideály. Jenže představa vysněného bytu se velmi často začne rozpadat při střetu s realitou. S rozpočtem, složitými procesy a otázkami: jak vybrat správné dodavatele, materiály a produkty, případně architekta nebo designéra? I proto je čím dál běžnější obrátit se na pomoc odborníků. Jedním z nich je i Andrea Jelínková z Design Living Concept.

Design Living Concept má za sebou pozoruhodné projekty, od oceňovaného Mlýnu Danemark až po soukromý jednopokojový byt v novostavbě. Dá se říct obecně, co nejčastěji stojí mezi snem, který má majitel objektu v hlavě a jeho realizací? 

“Většinou je to právě fakt, že laik se v dnešní nabídce možností snadno ztratí a na rozdíl od profesionálů si často nedovede představit, jak budou určitá řešení fungovat v běžném životě. Po 20 letech v oboru jsme přesvědčení, že investice do konzultanta či designéra se vyplatí – šetří čas, nejdůležitější komoditu dnešní doby, ale do budoucna také snižuje nutnost změn a úprav v běhu života a životních etap.”

Je tedy dobré si při zařizování bytu či domu najmout architekta nebo interiérového designéra? 

“To se nedá říct takto obecně. My v Design Living Concept nabízíme komplexní službu, kdy vás v podstatě provedeme celým procesem k ideálnímu bydlení. Podíváme se, s čím pracujeme, z čeho vycházíme. Klient nám řekne svoji představu a my mu doporučíme buď architekta, pokud jsou potřeba dispoziční změny či stavba, nebo designéra. Nabídneme konkrétní dodavatele, materiály, vybavení i nábytek. Na všechno taky samozřejmě od začátku do konce dohlédneme a na závěr po sobě ještě uklidíme.”



Co je při takové spolupráci s odborníky nejdůležitější? 

"Naslouchat. Na obou stranách. My se musíme naladit na přání klienta, absolutně pochopit a přijmout jeho představu. On musí být otevřený poslechnout si, že některé věci třeba nemohou fungovat, nebo by mohly fungovat lépe tak, jak navrhujeme my. Potom přichází fáze důvěry, kdy je na obou stranách vše vydiskutované a klient nechá realizaci na nás. Ze zkušenosti vím, že ze spontánních změn a vstupování do rozběhnutého projektu vzniká kočkopes, ze kterého ve výsledku není šťastný nikdo."

Dalo by se říct, pro koho služba designéra či konzultanta není? 

"Nedoporučila bych ji těm, kdo pracují s velmi omezeným rozpočtem, protože investice to rozhodně je.  Neplatí však častý mýtus, že designér není potřeba na malé prostory – tam naopak dokáže velká kouzla a často klientům náklady ušetří, protože byt potom funguje dobře mnoho let a nepotřebuje další úpravy." 

A na co by se při výběru designéra mělo klást důraz? Jak vybrat toho správného? 

"Ono je to podobné jako s výběrem partnera – s tím člověkem budete několik měsíců sdílet svoje vize, komunikovat, hledat správné cesty. Takže je důležité, abyste byli podobně naladěni a šli jste ke stejnému cíli. A jako každé partnerství ani tohle nebude fungovat bez důvěry."
 
Realizace interiérového studia Design Living Concept a další informace o návrzích interiérů najdete na webu designlivingconcept.cz.
 
15.09.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • PETROŠ INTERIÉR

    Navrhujeme dekorace interiérů, bytů, hotelů a restaurací po celé ČR. Montáže a aranžování dekorací, záclony, garnýže, rolety, potahové látky, žaluzie. Šijeme na zakázku. Provádíme velkoobchod a maloobchod garnýží a záclon.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444