Intellivent Celsius - první ventilátor se zabudovaným termostatem

Intellivent Celsius navazuje na svého předchůdce - odtahový ventilátor Intellivent, který je určený do koupelen, toalet, šaten pro odvádění nadměrné vlhkosti.

Celsius má ovšem jiné možnosti využití. Ventilátor si ponechal všechny výjimečné vlastnosti předchůdce: prakticky bezhlučný provoz (při běžném použití dosahuje hladina hluku pouhých 22 dB), nízká spotřeba energie (téměř zanedbatelných 5 W), dlouhá životnost (60 000 provozních hodin).

Vybavení rodinných domů  krbovými vložkami nebo kamny se stává běžným standardem. Jejich využití je  čistě pragmatické (obyvatelé s ním vytápějí dům), nebo pouze pro zpříjemnění atmosféry. Prakticky jakékoliv použití tohoto zdroje tepla přináší nárůst teploty v jeho blízkosti a tím i přetopení místnosti. Hlavním posláním  ventilátoru Intellivent Celsius je přenesení příliš teplého vzduchu do jiných chladnějších místností v domě.

Uživatel si zvolí na základě zkušeností maximální teplotu v okolí zdroje tepla. Na řídicím panelu si nastaví velmi jednoduchým způsobem spouštěcí teplotu a teplotní rozsah,  při kterém  má být Intellivent Celsius uveden do provozu. Současně lze nastavit otáčky ventilátoru pro dosažení optimálního průtoku vzduchu v závislosti  na velikosti místnosti a tepelného výkonu krbové vložky.

Tímto  elegantním řešením se maximálně možným způsobem využijte teplo od krbové vložky nebo kamen  a současně se docílí rovnoměrné teploty v  sousedících obytných místnostech domu.

Prostřednictvím barevných diod dostává uživatel informace o okamžitém provozním stavu ventilátoru.

Viditelné lopatky ventilátoru nejen propůjčí vzhled ve stylu retro, ale současně i zabezpečí velmi nízkou hladinu hluku. Provoz ventilátoru Vás nebude rušit ani při sledování televize, či čtení oblíbené knihy.

Dalším využitím ventilátoru může být například odvod tepla z přehřátých zimních zahrad apod.

Vzhledem k tomu, že ventilátor může pracovat i v nepřetržitém provozu při nastavitelných otáčkách (teplotní snímač je vyřazen z provozu), je možné využít Intellivent Celsius i na větrání prostor, ve kterých není žádné okno či jiný stavební otvor.

Ojedinělou vychytávkou je zabudovaný bezpečnostní vypínač, což přináší nejen úsporu času na instalaci nebo údržbu, ale snižuje i vedlejší náklady na pořízení vypínače.

Velmi užitečnou vlastností ventilátoru Intellivent Celsius je snadný přístup k potrubí. Po stisknutí bezpečností pojistky a odklopení vlastního ventilátoru máte snadný přístup k vyčištění potrubí.

Maximální provozní teplota je 50 °C, což plně odpovídá i hygienickému hledisku na  teplotu vzduchu. Při vyšších teplotách dochází k přepalování částic ve vzduchu, a tím i nežádoucím vlivům na lidské zdraví.

K ventilátoru je dodávána celá řada příslušenství  (teleskopické potrubí, vnitřní mřížky, krycí podložky apod.), které usnadňují a podstatným způsobem urychlují instalaci. Intellivent Celsius je první ventilátor pro přenos teplého vzduchu se zabudovaným teplotním snímačem, což přináší rychlou volbu pro toho, kdo požaduje snadnou, nenáročnou a čistou instalaci. Tradiční ventilátory mají zpravidla externí teplotní snímač, který je nutné propojit s ventilátorem.

Intellivent je přednostně určen k instalaci do vzduchových potrubí o průměru Ø 100 mm a Ø 125 mm. Pokud ovšem není možnost tohoto připojení a máte k dispozici odtahové potrubí menší než 100 mm, nebo se odtahové potrubí zatáčí hned za otvorem, můžete instalovat ventilátor na povrch. Žádný jiný běžný odtahový ventilátor nenabízí možnost povrchové instalace.

Intellivent Celsius představuje novou éru v návrhářské a funkční tvořivosti. Přední kryt v základním provedení  je zhotoven  standardně bílým ABS plastem, který je zevnitř chráněn vysoce odolnou barvou s kovovým základem. Barevné přední kryty v kombinaci s výjimečným dizajnem ventilátoru napomohou  harmonickému sladění  moderních  interiérů místností.

Snadný přístup k čištění

 

15.02.2011

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444