Inteligentní osvětlení Philips Hue ví samo nejlépe, kdy svítit

Pokud ještě neznáte Philips Hue, vězte, že pod tímto názvem se skrývá moderní typ bezdrátového osvětlení, které si nese svůj přívlastek „inteligentní“ zcela oprávněně. Jste-li příznivci chytrých technologií v domácnosti, osvětlení Philips Hue vám určitě udělá radost. Jedná se totiž o světla, která vás budou poslouchat a přizpůsobí se vašim zvykům. A komu by se to nelíbilo?

K čemu slouží inteligentní osvětlení Philips Hue

Osvětlení Philips Hue využívá bezdrátovou technologii, díky níž budete moci zejména zhasínat i rozsvěcet na dálku pomocí mobilu či tabletu. Odpadá tedy nutnost chodit k vypínači. To rozhodně oceníte zejména po ulehnutí ke spánku, nebo když budete chtít prohloubit atmosféru při sledování oblíbeného seriálu. 
 

Jak nainstalovat osvětlení Hue

Instalace osvětlení Philips Hue je zcela jednoduchá. Každá sada Hue obsahuje i Bridge, který vám pomůže světla ovládat poté, co si do svého chytrého telefonu stáhnete přidruženou aplikaci. Ta je k dispozici na App Store či Google Play. Zde si pak najdete svá světla (nejdříve je potřeba zapojit je do elektřiny), a můžete si s nimi začít hrát a experimentovat. Pomocí mobilního zařízení dokážete ovládat až 50 spárovaných světel, a to i v době, kdy jste mimo dům. Můžete si tedy rozsvítit již před příjezdem domů, nebo se naopak až v práci ujistit, že máte všude zhasnuto. 
 

Co všechno technologie Hue dokáže

Základní funkcí je zapínání, vypínání a možnost pozvolného tlumení světel, to vše na dálku. Pro chytré domácí svícení si můžete zvolit Hue žárovky, zářivky či světelné pásky. Své inteligentní LED osvětlení pak můžete dávkovat přesně podle svých potřeb, jelikož Hue technologie vám nabízí možnost regulovat jas světla, zesilovat ho i tlumit. Můžete si také libovolně nastavovat časy vypnutí a zapnutí jednotlivých světel včetně jejich intenzity. A to ještě není vše. U Hue osvětlení si určitě oblíbíte funkci, která vám dovolí libovolně měnit barvy světla, a to vás bude bavit, uvidíte! Pro odpočinek se budou hodit spíše teplejší odstíny, zato v místnosti, kde hodláte pracovat a udržet koncentraci, byste měli volit raději studenější barvy. 
 

Osvětlení Philips Hue je praktický pomocník pro domácnost

Už nebudete muset vstávat z pohovky, abyste si posvítili na rozečtenou knihu, když se setmí. Už se ani nebudete zvedat z postele, abyste zhasli před spaním. A ani nemusíte shánět svíčky k romantické večeři, protože světlo si snadno ztlumíte, a to v požadovaném barevném odstínu. I probouzení nyní může být příjemnější, stačí jen nastavit postupné rozsvěcení.

Další praktickou vychytávkou je využití pohybových senzorů jako součásti technologie Philips Hue. Jednoduše je umístíte ve svém domě či bytě, a ty pak budou na váš pohyb reagovat tak, jak si je nastavíte. V noci mohou svítit tlumeně, v podvečer jasněji.
 

Své domácí světlo Philips Hue můžete ještě povýšit

Pokud jste opravdu hraví a chcete si vyzkoušet další možnosti, které vám inteligentní osvětlení nabízí, doporučujeme vám pořídit si i jiné Hue aplikace. Například Apple Homekit (pro iOS 10) dokáže ovládat světla i na základě hlasových pokynů za pomoci asistentky Siri. Nevýhodou však pro někoho může být fakt, že Siri komunikuje pouze anglicky.

Aplikace IFTTT (pro iOS i Android), jejíž celý název If This Then That vlastně znamená „Když…, tak…“ pak funguje na základě vámi zadaných podmínek. Zvolíte si, za jaké podmínky se bude světlo chovat dle vámi požadovaných preferencí. Například: „Když přijdu domů, tak se rozsvítí světlo v hale.“

A do třetice je zde aplikace Hue Disco. Světla pracují na principu snímání zvuku, na který pak reagují blikáním, změnou barevných odstínů či zapnutím stroboskopu. Nejpříhodnější využití se samozřejmě nabízí pro milovníky hudby.
 
Jak vidíte, osvětlení Philips Hue skýtá nepřeberné množství variant, jak je v domácnosti využít. Ale zejména je velmi praktické a dokáže vám ušetřit čas i energii. Zkrátka s chytrým osvětlením můžete svůj dům či byt proměnit jak v oázu klidu, tak i na bouřlivou party, ale tuto volbu již necháme na vás.
22.08.2017 | redakce

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444