Ikonická Vitra nově na DesignVille

Kdo by si rád nedopřál jen to nejlepší. Ve světě designu to je Vitra, ikonická švýcarská značka, jež platí za absolutní špičku a synonymum moderního designu. Zveme vás na stručnou exkurzi do sortimentu tohoto velikána, který můžete nově zakoupit na DesignVille.

Nakoukněme nejprve jen zběžně do historie značky a přenesme se do Švýcarska 50. let, kdy Vitra, jako rodinná firma, zapustila svoje pevné základy. Hned vzápětí se portfolio značky zaplnilo nábytkem a bytovými doplňky, které se v průběhu let staly ikonami moderního designu. Jak by taky ne, když pochází z per velikánů poválečného designu.

Ačkoliv jsou kořeny Vitra ryze evropské, její sortiment je tvořen z velké části návrhy amerických designérů. Například manžele a designéři Charles a Ray Eamesovi jsou podepsaní pod slavnými židlemi Eames, černým ptákem Eames House Bird či věšáky Hang It All. Přední osobnost modernismu, George Nelson, je zase autorem nepřehlédnutelných hodin Vitra Wall Clock. Ti a mnozí další tvořili pod hlavičkou Herman Miller Collection, která v  Americe sdružovala tvorbu předních bytových designérů. Tu pak Vitra přinesla za oceán a doplnila ji návrhy nábytku a doplňků ze starého kontinentu, pod nimiž byl podepsán například Verner Panton či Jean Prouvé. Pojďme se na všechny ikonické kolekce podívat blíže.

 

Nadčasové židle Eames

Vitra reprezentuje dokonalý mix moderního designu s tradicí, který v současné době představuje to nejlepší, co můžete své domácnosti dopřát. Dokonalým důkazem tohoto tvrzení jsou nezaměnitelné židle Eames, které nejen, že jsou vrcholem stylu na pohled, ale jsou i maximálně funkční a v podstatě nerozbitné. Zkrátka léta tradice se vepsala hluboko do DNA každého kousku ze sortimentu Vitra.
 

 

Nenapodobitelný Eames House Bird

Stejně jako židle Eames, je i černý pták Eames House Bird skvělým úkazem designerské geniality manželů Charlese a Ray Eamesových. Inspirace z cest se v pracovně designérů zhmotnila v bytový doplněk, který i o padesát let později představuje hravou, vkusnou a nadčasovou dekoraci. 
 

 

Styl, který se neokouká

Výčet práce manželů Eamesových u židlí ani ptáčka zdaleka nekončí, zmiňme tedy alespoň ještě jednu ikonu - věšák Hang It All, který snadno poznáte podle kovové konstrukce ukončené barevnými kuličkami. Věšáky jsou navrženy tak, že je můžete pověsit vedle sebe a kuličky budou stále rovnoměrně rozloženy jedna za druhou. Prostě další důkaz toho, jak je každý kousek ze sortimentu Vitra promyšlený k dokonalosti.
 

 

Krásná domácnost s podpisem Vitra

Jednotlivé ikonické solitéry ze sortimentu Vitra můžete kombinovat mezi sebou anebo nechat vyniknout jen pár srdcových kousků, které se stanou pomyslnou třešničkou na vašem interiérovém dortu. Takovou srdcovkou jsou například designové hodiny Vitra Wall Clock z pera George Nelsona, které na žádné zdi nemůžete přehlédnout.

Jako vizuální magnet působí i další bytové doplňky - dekorativní dřevěné panenky Gir, elegantní mosazné svícny anebo kvalitní porcelán či překližkové tácy s výraznými grafickými vzory.

Tímto skromným výčtem samozřejmě široký sortiment značky Vitra nelze obsáhnout, a proto nahlédněte do nabídky prodejny skandinávského designu DesignVille, v němž najdete doplňky Vitra, s nimiž můžete udělat radost sobě nebo svým blízkým. Brzy zde můžete zakoupit i ikonické židle Eames a další nábytek, který i do vašeho interiéru vnese kus tradice, nadčasovosti, kvality a stylu.

Slovenští milovníci severského designu si krásné kousky předních skandinávských značek mohou zakoupit na DesignVille.sk.
12.12.2016 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444