Ideální řešení pro zpevnění ploch (nejen) kolem domů a v zahradách

Útulná a přívětivá zákoutí

Útulná a přívětivá zákoutí

Dekorativní ražený beton je povrchová úprava, která spojuje trvanlivost a odolnost betonu s krásou přírodních materiálů. Díky své variabilitě, technickým vlastnostem a nízkým nákladům na pokládku i údržbu je velmi zajímavou alternativou pro úpravu zpevněných ploch kolem domů a v zahradách.

Bezpečné a odolné okolí bazénů

Útulná a přívětivá zákoutí

Zpevněná plocha bez starostí

Použít kolem domu a v zahradě přírodní materiály jako je kámen, břidlice, cihelná dlažba či dřevo je velmi lákavé řešení, dlouhodobé každodenní použití ale může být pro materiál i majitele těžkou zkouškou. U zpevněných ploch se můžeme setkat s problémy s kluzkostí, vyjetými kolejemi, nerovnostmi, prorostlým plevelem a degradací díky povětrnostním vlivům, solím, chemikáliím apod. Snaha předejít takovým problémům inspirovala technologii nazvanou dekorativní ražený beton (či dlažba), která se v posledních desetiletích stala uživatelsky velmi oblíbeným řešením.

Technologie ve zkratce

Povrchy vznikají ražením dekorativního prvku speciálně vyrobenou PUR raznicí přímo do čerstvé betonové desky. Ta je aplikována na zhutněné podloží, jehož tloušťka je závislá na uvažovaném zatížení (od pochozího až po pojezd nákladních automobilů). Před ražením je povrch probarven na požadovaný odstín a opatřen patinou, díky které proběhne ražení bez problémů a výsledný povrch je téměř identický s přírodním originálem. Povrch je za dva dny hotový, pochozí zatížení snese po 48 hodinách, lehký pojezd za 6 dní. Je-li nutné kus plochy vykopat, dá se opravit tak, že se obnovené místo téměř nepozná.

Reprezentativní přístupové plochy

Útulná a přívětivá zákoutí

Variabilní vzhled

Desítky možností jak může ražená dlažba vypadat vznikají kombinací tvaru povrchu (vzoru) s požadovanou barvou a patinou. Povrchy jako přírodní kámen, břidlice, žula, opuka, cihla, dlažba či dřevo jsou od přírodních originálů téměř k nerozeznání. Lze je sladit s tradiční i moderní architekturou, od osobitých designových vil po chatku s doškovou střechou.

Křivky a linie

Tvar ploch není nijak limitován ani omezován (např. nutností pracovat s připravenými dlažebními kostkami). Plocha je vylita podle vymezeného bednění a okraje mohou zakončovat ozdobné prvky (imitace kamenných lemů, pásů cihel apod.). Chodníky, terasy a cesty se bez problému přizpůsobí trávníkům, záhonům, stromům i drobným stavbám zahradní architektury (rondely, fontány). Velké plochy mohou oživit ornamenty a obrazce přírodního vzhledu.

Bezpečnost a údržba

Dekorativní ražený beton při dlouhodobém používání “nepracuje” - zůstává rovný a není kluzký. Není potřeba řešit polohu zahradního nábytku, aby se nekýval. Utěsněné povrchy nepodléhají povětrnostním vlivům a neprorůstají vegetací, navíc jsou UV stabilní a neblednou. Nečistoty většinou stačí omýt vodou - díky svrchnímu nátěru se “nezažírají” do dlažby. Pokud dojde k poškození svrchního nátěru, stačí obnovit pouze svrchní nátěr.

Kombinace se svislými povrchy

Pro svislé stěny existuje příbuzná technologie - dekorativní ražená omítka. Nabízí další nepřeberné množství variant povrchů přírodního vzhledu. V zahradách a kolem domů vznikají vzájemně se doplňující celky: podezdívky, zídky a ploty, schodky, stěny domů, sloupy, drobné prvky zahradní architektury apod. Díky svým vlastnostem jsou ražené povrchy velmi oblíbené nejen v civilní výstavbě, ale také v komerčních prostorách a veřejném sektoru (zákoutí center, haly, chodníky, náměstí, parkoviště atd.).

Dlouhodobé zkušenosti potvrzují, že dekorativní ražený beton vydrží roky a navíc dobře vypadá. Díky tomu bude okolí Vašeho domu trvale pěkné, upravené a inspirativní. Bližší informace získáte u společnosti CONDECOR a.s.

07.05.2012 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444