Hypotéky: leden opět rekordní

Rekordní zájem o hypotéky zaznamenalo v prvním měsíci letošního roku mnoho subjektů českého hypotečního trhu. Společnost Hyposervis, nejstarší tuzemský hypoteční makléř, dnes oznámil konečné číslo vztahující se ke zprostředkovaným hypotečním úvěrům za měsíc leden: „Hyposervis v lednu zprostředkoval hypotéky za téměř 230 miliónů korun, což je meziroční nárůst o 71%,“ říká Ing. Milan Roček, předseda představenstva společnosti Hyposervis a. s.

O tom, že se leden – tradičně nejslabší měsíc roku - bude vymykat normálu, svědčila i rekordní návštěvnost hypotečních portálů, a to již několik dní po Novém roce. „V lednu jsme zaznamenali naprosto bezprecedentní nárůst návštěvnosti našich internetových stránek, když zde hledalo informace téměř 20 000 unikátních návštěvníků,“ dodává Milan Roček.


Lednové objemy hypotečních úvěrů pak příjemně překvapily i banky. Například Raiffeisenbank a. s. uzavřela smlouvy o hypotečním úvěru v celkovém objemu přes 1,13 mld. Kč, což je meziroční nárůst téměř o 150 %.


Vše nasvědčuje tomu, že rok 2007 bez problémů překoná rekordní objem loňského roku, kdy banky v ČR poskytly hypotéky za více jak 100 mld. Kč.

09.02.2007

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444