Hypotéky: když dva dělají totéž, není to totéž...

Nové bydlení si běžný člověk pořizuje jednou, možná dvakrát za život. Je to velká událost, která je spojena nejen s milými starostmi, ale také se stresujícími okamžiky, které mohou nastat v průběhu koupě a financování dané nemovitosti. Mnoho profesionálů českého developmentu tedy navázalo úzkou spolupráci se společností Hyposervis, která je pro klienty zárukou hladkého procesu financování, kdy dochází k eliminaci časové i finanční náročnosti.

„V případě developerských projektů začíná příprava hypotečního financování už tehdy, kdy je projekt teprve na papíře,“ vysvětluje projektový manažer společnosti Hyposervis Pavel Bultas a pokračuje: „S developerem nastavujeme platební kalendář a domlouváme celý proces průběhu koupě a jeho financování. Pak oslovujeme banky, kterým představujeme daný bytový projekt, a vyjednáváme pro všechny klienty speciální výhody, jako jsou nižší úrokové sazby, slevy na bankovních poplatcích a domlouváme průběh čerpání.“

Výhodou takové spolupráce mezi developerem a Hyposervisem je, že lze získat doslova „velkoobchodní“ výhody, kterých by jedinec nikdy sám nedosáhl. „Hyposervis aktuálně obsluhuje více jak šedesát bytových projektů, čímž reprezentuje obrovský klientský potenciál, který si zaslouží speciální benefity,“ dodává Pavel Bultas.

Klienti jsou u těchto bytových projektů ušetřeni i zajišťování znaleckých posudků, které jsou jinak potřeba k určení zástavní hodnoty nemovitosti. Takzvané „hromadné nacenění“ ušetří klientovi 5 000 Kč a týden času. Klient navíc není zatížen papírováním, neboť oběh dokumentů mezi developerem, Hyposervisem a danými bankami je samostatně zajištěn. Schválení hypotéky se pak počítá v řádu několika pracovních dnů a o čerpání úvěrových prostředků se pak postará zvláštní oddělení společnosti Hyposervis. Z výše popsaného systému pak vyplývá jedna důležitá věc: existuje-li nějaký způsob, jak nedoplatit na zvýšené DPH od roku 2008 (u sociálního bydlení dojde ke zvýšení o 4%), Hyposervis ho zná. „Ano, Hyposervis je připraven udělat vše pro to, aby klienti vyčerpali úvěrové prostředky ještě letos a neplatili zbytečně víc. I v tom je hypotéka s Hyposervis jedinečná,“ uzavírá Pavel Bultas.
23.10.2007 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444