Hypoteční boom pokračuje i v 1. pololetí 2007

Předběžné výsledky prvního pololetí jasně dokazují, že hypoteční boom i nadále pokračuje. Přestože české banky své červnové výsledky zatím nezveřejnily, první odhady za prvních šest měsíců tohoto roku hovoří o objemu cca 70 mld. Kč v nových hypotečních úvěrech, což představuje meziroční nárůst o 60 %.

„Zájem o hypoteční financování byl opět rekordně vysoký, a to  i přes mírný nárůst úrokových sazeb,“ říká Milan Roček, předseda představenstva společnosti Hyposervis a. s., která za stejné období zprostředkovala hypotéky za téměř 2 mld. Kč.
Mnohem rychleji než český hypoteční trh však rostou objemy hypoték zprostředkovaných prostřednictvím hypotečních makléřů. „Členové Asociace hypotečních makléřů (AHM) registrují meziroční nárůst objemu zprostředkovaných hypotečních úvěrů v rozpětí od 80 do 140%,“ říká Petra Horáková Krištofová, manažerka externích vztahů AHM, a dodává: „V porovnání s loňským rokem zaznamenávají členové AHM zájem zejména o refinancování hypotečních úvěrů, což je logické: letos totiž končí fixace hypoték s pětiletou a tříletou fixací z let 2002 a 2004, což byly už poměrně zajímavé roky co do počtu nových hypotečních úvěrů. Tento zájem bude v příštích letech pochopitelně ještě sílit.“
09.07.2007

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444