Hranatý půvab zábradlí z nerezu

Hranaté zábradlí vyznačující se rysy charakteristickými např. pro Gočárův funkcionalismus, tedy ostrými přechody, hranami, čistými liniemi a vybroušeným designem, je novinkou z produkce firmy "J.A.P.", českého specialisty na výrobu kovových stavebních prvků.

Stavba těla hranatého zábradlí


Základním komponentem zábradlí je tzv. hranatý sloupek. Na výběr je ze dvou variant jeho ukotvení ke schodišti, a to horního (ukotvení k nášlapu schodiště), anebo ukotvení bočního (z boku schodiště). Další součástí nerezového hranatého zábradlí je madlo umístěné v ose sloupku v provedení dřevo či nerez.  

„Co se týká výplně, mohou jí být nerezové pruty připevněné k hranatému sloupku pomocí speciálních úchytek. V místech ohybu prutů je pak použita tvarově variabilní 3D spojka. Z důvodu bezpečnosti jsou pruty na začátku i na konci zábradlí opatřeny nerezovou koncovkou,“ informuje pan Petr Paksi, obchodní ředitel společnosti “J.A.P.“ spol. s r.o. Milovníci skla si však také přijdou na své, zvolit totiž mohou i tento výplňový materiál. Tabule skla jsou ke sloupku upevněny za pomoci hranatých klipů, které svým tvarem dokonale odpovídají celé filozofii zábradlí.

 Hranaté zábradlí v nerezovém provedení bude skvěle korespondovat jak s moderním, tak i s tradičněji laděným interiérem. Šedavě matné zabarvení již zmíněného nerezu dobře ladí s drtivou většinou barevných odstínů, které mohou být v interiéru použity. Hodí se rovněž ke všem typům dřeva a obkladů. Zábradlí je tedy maximálně flexibilní  a v závislosti na daném prostoru může působit jako trendy doplněk inetriéru nebo naopak  jako luxusní kus ze starožitnictví.

Nové zábradlí pro starší schodiště

 „Pokud své stávající schodiště renovujete, anebo se vám hranaté zábradlí prostě jen zalíbilo, určitě si kvůli němu nemusíte pořizovat i nové schodiště. Stačí se pouze obrátit na  firmu, která má tento model v nabídce a její pracovníci vaše schodiště zaměří. To znamená, že na základě tvaru a délky schodiště, výšky a šířky každého schodu určí i tvar a délku zábradlí, počet sloupků a rozměry či množství dalších komponentů. Budete tak mít jistotu, že hranaté nerezové zábradlí vašemu schodišti v konečném výsledku perfektně sedne,“ dále vysvětluje pan Petr Paksi.


04.03.2011 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444