Hra na Hrad tento víkend zdarma

Na Pražském hradě se rodí nová tradice, neboť bude tuto sobotu a neděli letos už podruhé v krátké době patřit bez nadsázky dětem. Ve dnech 4.-5. září se zde totiž uskuteční v rámci doprovodného programu stálé expozice Příběh Pražského hradu další dětský víkend, který se tentokrát ponese v duchu počítačové hry Hra na Hrad. Všichni zájemci se jí navíc mohou zúčastnit zdarma.

Zábavný program, jehož cílem je představit nový produkt k doprovodnému dětskému programu - CD-ROM Hra na Hrad a který oba víkendové dny potrvá od 10 do 17 hodin, připravila Správa Pražského hradu ve spolupráci s Three Brothers Production.


Zkrácená verze počítačové hry Hra na Hrad je však určena nejen školákům, ale také celým rodinám. Organizátoři se její děj pokusili přenést do skutečnosti tak, že se odehrává na různých místech Pražského hradu. Děti se chybou popleteného hodináře ocitnou v minulosti, a aby se mohly vrátit zpět do současnosti, musejí splnit hravou formou v každém období několik úkolů. Na vlastní kůži okusí, jaké to je být středověkým sochařem, gotickým stavitelem nebo renesančním šlechticem. Při této cestě také potkají panovníky, významné osobnosti i obyčejné hradní obyvatele, dozvědí se mnohé dějepisné údaje i zajímavosti. Za každý splněný úkol obdrží potvrzení ve formě razítka a ten, kdo zkompletuje celou sbírku, dostane na konci hry drobné dárky.

"Rádi bychom navázali na podobnou velice úspěšnou akci, jež se konala těsně před prázdninami a těšila se značnému zájmu veřejnosti. Dětem, které si vyzkoušely některé ze starobylých řemesel, jsme rozdávali tovaryšské listy. Účastníci Hry na Hrad zažijí určitě i nyní spoustu zábavy  a získané znalosti navíc uplatní v hodinách dějepisu i dalších předmětech. Věříme, že se nám podaří zpříjemnit jim začátek nového školního roku," říká hlavní kurátorka výstavy Příběh Pražského hradu Sylvie Blaškovanová.

Příběh Pražského hradu
Tento doprovodný program vznikl v souvislosti s unikátním multimediálním výstavním projektem Příběh Pražského hradu. Rozsáhlá expozice ve Starém královském paláci nabízí zajímavý pohled na tisíciletou historii Pražského hradu. Návštěvníkům nepředkládá pouze architektonické proměny nebo historický a kulturní vývoj Hradu, ale také řadu odboček - příběhů o každodenním životě tohoto místa. Významnou součástí celé expozice, která se bude průběžně dále rozšiřovat a obměňovat, je také atraktivní dětský program. Díky němu výstava zaujme nejen dospělé návštěvníky, ale i jejich ratolesti.

 

Pořadatel: Správa Pražského hradu
Generální partner expozice: Královský pivovar Krušovice, a. s.
Partneři dětského víkendu: Rádio BEAT, časopis ABC, Three Brothers Production

03.09.2004

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444