Vychytané novinky mezi chladničkami

Hotpoint Quadrio s novou multi teplotní zónou

Všimli jste si, že se vám do chladničky už nic nevejde a mraznička zeje prázdnotou? Musíte čekat, až horká jídla vychladnou, než je dáte do mrazáku? Značka Hotpoint má řešení. Z horní samostatné zásuvky v chladničce Hotpoint Quadrio, která sloužila původně pouze jako mraznička, se stala nová multi teplotní zóna (MTZ).

Multi teplotní zónu je možné využít jako mrazničku nebo chladničku, a to až 5 různými způsoby, navíc se zachováním čerstvosti, původní chuti a nutričních hodnot potravin během procesu rychlého zmrazení a rozmrazování. MTZ zamrazí ještě teplé pokrmy, aniž byste museli čekat na jejich vychladnutí, bezpečně uchová čerstvé maso a ryby nebo šetrně rozmrazí potraviny při udržované teplotě 2°C.
1. Mrazák pro rychlé zmrazení i ještě teplých pokrmů (z teploty až 70°C na -18°C)
Díky funkci Hyper Freeze probíhá proces zmrazení až o polovinu rychleji, než je běžné. Potraviny tak neztrácejí vodu, váhu a zachovávají si původní konzistenci, chuť a své nutriční hodnoty. Speciální izolace mrazáku navíc umožňuje zmrazit teplé jídlo ihned po uvaření z teploty 70°C na -18°C. Nemusíte tak čekat, až pokrm vychladne, než jej dáte do mrazničky.
 
2. Chladnička pro rozmrazení při teplotě 2°C
Funkce Safe Defrost umožňuje pomalé a bezpečné rozmrazování díky elektronickým kontrolkám teploty, které uchovávají teplotu v mrazáku na konstatních 2°C. Touto cestou jsou potraviny chráněny před růstem bakterií 7krát více než při tradičním rozmrazování a při následné tepelné úpravě si zachovávají svou původní barvu a konzistenci.
3. Chladnička pro čerstvé ovoce a zeleninu s teplotou 8°C
Ovoce a zelenina jsou potraviny velmi náchylné na nesprávné skladování, kdy se rychle kazí nebo scvrkávají. Funkce Ovoce & Zelenina s teplotou 8°C poskytuje ideální prostředí pro uchovávání čerstvého ovoce a zeleniny. Vzhledem k této teplotě můžete zásuvku využít také pro chlazení nápojů jako je fresh juice, bílé víno nebo pivo.

4. Chladnička udržující teplotu 0°C ideální pro uchovávání masa a ryb
Čerstvé maso a ryby je vždy potřeba tepelně zpracovat co nejrychleji. Nastavením funkce Maso & Ryby je možné zachovat původní kvalitu a čerstvost právě těchto velmi citlivých potravin při teplotě 0°C po dobu až 7 dnů. MTZ tak funguje jako tzv. nulová zóna, která je součástí výbavy i dalších modelů chladniček. 
5. Standardní mrazák s udržovanou teplotou -26°C nebo -18°C
Pro dlouhodobé skladování mražených potravin je možné nastavit MTZ zásuvku jako standardní mrazničku s výběrem teplot -26°C nebo -18°C.

Pokud je MTZ zásuvka prázdná, můžete ji ponechat vypnutou nezávisle na ostatních oddílech chladničky Hotpoint Quadrio a zabránit tím zbytečné spotřebě energie. Chladicí část spotřebiče navíc obsahuje standardně klasické dvě zásuvky na zeleninu s regulovanou vlhkostí a nulovou zásuvku.
Více o chladničce Hotpoint Quadrio E4DG AA X MTZ
Mutli teplotní zóna není jedinou výhodou této chladničky. Její čtyřdveřové provedení při pouhých 70 cm šířky nahrazuje provedení side by side v případě, kdy na klasickou americkou lednici není v domácnosti prostor. Do chladící části se vstupuje dvěma dveřmi s nezávislým otevíráním, spodní samostatná zásuvka je standardním mrazákem. Celkový čistý objem spotřebiče je 385 litrů. V chladničče Quadrio je tak možné uchovávat větší množství potravin, aniž by si nárokovala širší prostor. Čtyřdveřové provedení umožňuje ušetřit až 50 % energie ve srovnání s běžnou kombinovanou dvoudveřovou chladničkou stejné šířky (úspora je zajištěna snížením tepelných ztrát otevřením pouze jednoho křídla dvěří chladničky, či pouze jedné zásuvky mrazáku). Spotřebič disponuje externím digitálním displejem se samostatným ovládáním MTZ zásuvky, držákem na víno, zásuvkami na zeleninu s regulací vlhkosti v chladící části, nulová zásuvka, otočným výrobníkem ledu a rozšířeným úložným prostorem ve dveřích. Rozměry chladničky jsou 195,5 x 70 x 76 cm (v x š x h), je dodávána v energetické třídě A++.

Více informací na adrese: www.hotpoint.cz
25.06.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444