Hlíva ústřičná na paprice

Hlívu ústřičnou můžeme na dřevě listnatých stromů najít během pozdního podzimu a dokonce i v zimě. Většina z nás se ale jistě raději spolehne na nákup v obchodech, kam ji dodávají pěstitelé. Má blahodárný vliv na tvorbu červených krvinek, posiluje imunitní systém a protože je to velmi chutná, voňavá houba v kuchyni se dá využít na bezpočet způsobů.

Ingredience
1 velká cibule
500 g hlívy ústřičné
2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička drceného kmínu
špetka pálivé papriky
1 lžička hladké mouky
120 ml sladké smetany
1 lžíce citronu
1 lžíce másla
Příprava
Hlívu očistíme a nakrájíme na proužky. Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na másle, přidáme hlívu, kmín, papriku, sůl a přikryté dusíme asi deset minut. Poté zaprášíme moukou přidáme asi 150 ml vody, dobře rozmícháme a povaříme dalších 15 minut. Vmícháme smetanu, necháme prohřát a nakonec přidáme citronovou šťávu. Jako přílohu můžeme podávat noky, knedlíky, rýži nebo  těstovinovou rýži.
26.05.2017

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444