Hliníkové pergoly s posuvnou střechou na terasu i do zahrady

Dlouhá životnost, minimální nároky na údržbu, variabilita. Pokud hledáte vhodné řešení zastřešení terasy nebo moderní pergolu na svou zahradu, pak jsou pohyblivé pergoly z hliníkové konstrukce přesně pro vás.

Hliníkové pergoly se stahovací střechou jsou stále vyhledávanějším systémem pro zastřešení terasy. Proč tomu tak je, na to jsme se zeptali Jaroslava Koritenského ze společnosti ATYPY, s.r.o., která se specializuje na montáže systémů zastřešení teras.

„Lehká konstrukce klasické markýzy umožňuje ochranu před slunečními paprsky, kdežto konstrukce hliníkové pergoly s plachtou z třívrstvého PVC je konstruována tak, aby uživatele ochránila i před deštěm. Dá se říct, že markýza slouží dva měsíce v roce a pergola měsíců deset - v Praze i dvanáct, protože tam nesněží,“ dodává s lehkým humorem Jaroslav.

Ale už bez nadsázky vysvětluje, že hliníkové pergoly s posuvnou střechou jsou praktické a mají řadu výhod, které zákazníci ocení. Hliníková konstrukce je lehká, takže nezatěžuje stavbu, u které je postavena, je ale zároveň pevná a velmi odolná. Na rozdíl od dřevěných nevyžadují hliníkové pergoly žádnou údržbu, jejich konstrukce je stálá a mají mnohem delší životnost. To ale zdaleka není vše…
 

Variabilita pergoly a snadné ovládání

Posuvná střecha hliníkové pergoly je vyrobena z odolného třívrstvého PVC. Když hezky svítí jarní slunce, před kterým se nechcete schovávat, stačí střechu stáhnout. Začne-li slunce svítit příliš ostře, nebo se přižene přeháňka, můžete střechu opět roztáhnout. Díky tomu, že se dá střecha stáhnout v době, kdy není pergola využívána, nebrání pronikání světla do interiéru bytu - to je výhodné především v zimě, kdy většina z nás kvůli dlouhodobé absenci slunečního svitu vyžaduje více světla.
Pergola z hliníku je vhodná na terasy rodinných domů

Pokud se obáváte manipulace se střechou pergoly, pak vezte, že ji zvládne i dítě. Střecha je ovládána motorkem a k jejímu stažení či roztažení stačí stisknout tlačítko na dálkovém ovladači nebo vypínač na stěně.

Pergola, nebo markýza?

Hliníkové pergoly jsou ve variantě s nosnými sloupy i bez nich - pergola bez nosných sloupů vypadá v podstatě jako markýza. Jestliže máte dojem, že by sloupy na vaší terase nevypadaly dobře, stačí instalovat pouze střešní konstrukci. Ta je stejně pevná a odolná jako varianta se sloupy. Nelze však doplnit o boční stěny a rolety.
Pergola bez sloupů Suntech MN3

Tyto moderní pergoly ale nemusejí fungovat jen jako zastřešení terasy. V nabídce jsou i samostojné pergoly s pohyblivou střechou, které nemusejí být ukotvené u zdi domu a lze je tak instalovat třeba na zahradu.

Hliníkové pergoly mají takřka neomezené možnosti montáže, protože se dají skládat.

Moderní pergola na míru

 
Pergoly jsou vhodné i pro restaurační zahrádky  
Společnost ATYPY, s. r. o. vám může pohyblivé pergoly sestavit na míru. Stačí se domluvit s pracovníky, ti přijedou k vám domů a proberou s vámi vaše představy a případně navrhnou nejvhodnější řešení. Navíc na hliníkové pergoly společnost dává nadstandardní záruku 5 let.

Hliníkovou pergolu je možné umístit na terasy rodinných i bytových domů, samostojné typy se hodí do zahrad a využití najdou i jako zastřešení zahrádek restaurací a jiných komerčních prostor. Vybrat lze nenápadnou, nebo naopak velmi nápadnou konstrukci, která se na dané místo nejvíc hodí.

Podívejte se na různé typy hliníkových pergol.
04.04.2016

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444